donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29'Beslag gelegd op sportpark Achilles '29'

‘Beslag gelegd op sportpark Achilles ’29’

De curator die het faillissement van de bv achter Achilles ’29 behandelt heeft beslag gelegd op sportpark de Heikant, thuisbasis van de Groesbeekse club. Volgens De Gelderlander is dat gebeurd vanwege een opmerkelijke transactie vlak voor het faillissement.

Onrechtmatig handelen
,,Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak van de Groesbeekse voetbalclub, is vlak voor het faillissement nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert. De familie Derks zit in het bestuur van de BV én is betrokken bij de stichting. Om dat geld terug te krijgen, heeft de curator van de failliete bv beslag laten leggen op het sportpark van Achilles’29”, schrijft de krant. In het faillissementsverslag schrijft curator Coen Houtman bovendien van ‘onrechtmatig handelen’. ,,Het gaat om het overboeken van geld door Elrie Bakker-Derks, terwijl de bestuurder van de bv wist dat er een faillissement zat aan te komen. Dat geld ging naar de stichting Accommodatie Achilles’29, die het sportpark beheert.” Naar verluidt gaat het om een bedrag van zo’n 40 duizend euro.

Heleboel onwaarheden
De curator verzocht betrokkenen tot tweemaal toe om terugbetaling, maar dat werd geweigerd. Daarom is nu beslag gelegd op het sportpark, al heeft het geen directe gevolgen voor de spelende leden van de club. Bakker-Derks stelt in een reactie op de beschuldiging van onrechtmatig handelen tegenover De Gelderlander: ,,Deze boeking was voor de betaling van salarissen van spelers en medewerkers van de BV en vond plaats in het belang van de continuïteit. Zolang ik geen beschuldiging heb ontvangen, wacht ik de zaken rustig af.” Volgens broer Harrie Derks worden er ‘een heleboel onwaarheden over zijn familie en de club verspreid’.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD