dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBerry Smit leverde ook in 2017 contract in vanwege privékeuze

Berry Smit leverde ook in 2017 contract in vanwege privékeuze

Berry Smit leverde maandag zijn contract in als trainer van IJsselmeervogels omdat ,,de 48-jarige hoofdtrainer heeft aangegeven door zijn dagelijkse werk als uitvoerder in combinatie met zijn gezinssituatie, onvoldoende tijd beschikbaar te hebben om IJsselmeervogels uit de sportief moeizame periode te krijgen”, zoals op de clubsite van de Rooien te lezen is. Het is niet voor het eerst dat Smit een dergelijke beslissing neemt met een privé motief. 

Ook in 2017 zegde de Volendammer zijn contract op als assistent-trainer van de plaatselijke FC uit zijn geboortedorp. ,,Je moet een plan maken voor de toekomst, ook voor je gezin”, stelde Smit destijds tegen RTV NH. ,,Ik heb het erg druk en ik had al wat oriënterende gesprekken gehad met de VAB Afbouw. Eind juni loopt mijn contract bij Volendam af en we wat zijn sneller bij elkaar gekomen. Ik heb de kans gekregen van Volendam en daar ben ik heel blij mee.”

In 2019 keerde hij terug bij FC Volendam, waar hij opnieuw onder meer coach werd van het beloftenteam, samen met Johan Plat. Een jaar later verkaste Smit naar IJsselmeervogels. Plat is sindsdien eindverantwoordelijk bij Jong FC Volendam.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD