Volg ons

Tweede Divisie

Berry Smit heeft kopzorgen en ziet in IJsselmeervogels geen titelfavoriet

Berry Smit heeft kopzorgen en ziet in IJsselmeervogels geen titelfavoriet

IJsselmeervogels draait alles behalve een lekkere voorbereiding. De Rooien verloren van Hercules, AFC en Sparta Nijkerk en won van DOVO, TOV en DHSC. Trainer Berry Smit heeft dan ook ‘kopzorgen’.

Dat sprak de Volendammer uit na afloop van de eclatante nederlaag door Sparta Nijkerk (4-0) tegenover RTV Utrecht: ,,Er zit geen motivatie in als wij tegen clubs spelen die lager spelen dan wij. Het is in veel gevallen geen onwil, maar je mist communicatie en pure duelkracht en het lijkt wel of ze al bezig zijn met Rijnsburgse Boys. Het jammere voor ons is dat wij als underdog tegen Willem II en Telstar zouden spelen en dat gebeurt dan niet. Afgelopen zaterdag speelden we tegen AFC en dan laat je zien dat je die wedstrijd in principe de betere bent, maar die verlies je met 0-1. Dat kan gebeuren in de voorbereiding, geen enkel probleem. Iedereen roept nu dat ze er op 5 september, als de competitie begint, wel staan. Ik heb heb daar nog wel kopzorgen over, want dat gaat niet vanzelf.”

Hij predikt realisme: ,,We moeten niet gaan denken dat we het voorin vast kunnen gaan zetten zoals Bayern München: dat kunnen wij niet. Tegen Sparta Nijkerk hebben we daar weer een hele wijze les in gehad.” Volgens Smit is IJsselmeervogels dan ook geen titelfavoriet: “Ik denk dat de kenners daar al wel achter waren.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie