maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBeroepszaak om licentie eis contractspelers dient maandagavond

Beroepszaak om licentie eis contractspelers dient maandagavond

De beroepscommissie buigt zich maandagavond over de licentie eisen voor de clubs in de Tweede en Derde Divisie. Veertien clubs hebben zich verenigd om de eis van de KNVB om contractspelers te hebben van tafel te krijgen. Daarbij hebben de clubs inmiddels grof geschud ingeschakeld.

Duidelijk stappenplan

Joop de Vries, bestuurslid van ODIN’59, legt in Het Noordhollands Dagblad uit dat de veertien clubs een duidelijk stappenplan hebben. “We worden al de bende van veertien genoemd. Wij willen niet alleen dat de straf die we opgelegd krijgen, drie punten in mindering, wordt verlaagd. De hele licentie-eis S05 moet van tafel. Als we maandag de zaak bij de beroepscommissie verliezen, dan spannen we een kort geding tegen de KNVB. We hopen dat het niet zo ver hoeft te komen, dat is voor alle partijen prettiger.”

Botsen met arbeidsrecht

Diverse clubs, waaronder ook ODIN’59, hebben in hun statuten staan dat er geen profspelers in dienst genomen mogen worden. Andere clubs zijn principieel tegen de licentie eis of kunnen het financieel simpelweg niet ophoesten. Daarnaast is er nog een probleem ontstaan ten aanzien van het arbeidsrecht. Wanneer een speler twaalf uur in dienst wordt genomen door een club, de minimum eis, en hij heeft een fulltime baan naast het voetbal, staat hij voor meer dan vijftig uur onder contract. “Dat mag niet volgens de arbeidstijdenwet. Dan zou een speler minder moeten gaan werken bij zijn andere baas omdat hij een klein contractje heeft bij ons.”

Gesprekken met KNVB leveren niets op

Louis de Bruijne vult zijn medebestuurder van ODIN aan dat de gesprekken met de KNVB niets opleveren. “Alleen dat er in maart nog een keer gepraat gaat worden over de licentie-eisen op de bondsraad, maar daardoor verandert er dit seizoen niks. We hebben de hulp ingeroepen van advocaat en oud-voetballer Keje Molenaar en Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de VU. Zij hebben allebei een verweer geschreven. We hopen dat de beroepscommissie ons in het gelijk stelt en anders de burgerrechter er een uitspraak over kan doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD