woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBeroepscommissie stelt uitspraak minimaal een maand uit

Beroepscommissie stelt uitspraak minimaal een maand uit

De beroepscommissie van de KNVB heeft besloten om nog geen uitspraak te doen in de zaak met veertien clubs uit de Tweede Divisie en Derde Divisie. Op 13 februari was de hoorzitting over de licentie eisen waar deze clubs niet aan voldoen. De beroepscommissie heeft nu besloten om de zaak nog minimaal een maand te laten sudderen, waardoor tot de slotfase van de competitie onduidelijk zal zijn of clubs wel of geen strafpunten krijgen.

Bondsvergadering

Op 21 maart staat de bondsvergadering van de voetbalbond gepland. Tijdens deze vergadering zullen de licentie eisen ook worden besproken. Het is voor de commissie aanleiding om zelf geen besluit te nemen, zo wordt in een verklaring bekendgemaakt. “Dit is naar aanleiding van het bestuderen van alle argumenten die, zowel schriftelijk als tijdens het mondeling onderzoek op 13 februari 2017 waarbij alle veertien clubs aanwezig waren of werden vertegenwoordigd, bij de beroepscommissie ter ore zijn gekomen. De Beroepscommissie heeft hierbij alle mogelijke scenario’s bekeken en is van mening dat het in ieders belang is om pas na de bondsvergadering van 21 maart uitspraak te doen. Dit is vanwege het feit dat eventuele ontwikkelingen tijdens deze vergadering van invloed kunnen zijn op het te nemen besluit door de Beroepscommissie.”

Contractspelers

Het hete hangijzer is de licentie eis dat alle clubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapsgewijs een verplicht aantal spelers onder contract moet nemen. Veertien clubs uit de divisies zijn niet van plan om hieraan te voldoen. Een aantal kan dit financiëel niet opbrengen, voor anderen is het een principiële kwestie en in een aantal gevallen schrijven de statuten van de club ook voor dat er geen spelers onder contract mogen worden genomen omdat ze een amateurclub zijn. Tijdens de hoorzitting kwamen nog meer problemen naar boven. De zaak wordt inmiddels dusdanig gerekt dat het nog maar de vraag is of alles is afgehandeld voor het einde van het seizoen. De veertien clubs hebben namelijk al aangekondigd dat – wanneer de strafpunten gehandhaafd blijven – de stap naar de burgerrechter wordt gezet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD