donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsKatwijkBergkamp op z'n plek bij Katwijk: 'Wil hier nog een aantal seizoenen...

Bergkamp op z’n plek bij Katwijk: ‘Wil hier nog een aantal seizoenen belangrijk zijn’

Roland Bergkamp mag, met ruim 250 wedstrijden in het profvoetbal achter zijn naam, de grootste transfer van Katwijk in aanloop naar dit seizoen genoemd worden. De spits, die overkwam van RKC Waalwijk, sprak voor de start van het seizoen met RTV Katwijk en roemde, onder andere, de organisatie van de Oranjehemden, maar dat was niet de voornaamste reden voor de overstap. ,,Vooral het gevoel was goed bij deze club.”

Bergkamp moest in zijn laatste seizoen bij RKC Waalwijk vooral doen met invalbeurten en maakte de promotie naar de Eredivisie dus vooral vanaf de bank mee. Het deed de 28-jarige centrumspits nadenken over zijn toekomst in het voetbal. ,,Ik heb de laatste jaren niet zo vaak meer gespeeld en ik wil eigenlijk vooral het plezier weer terugvinden. Ik speel nu op een ontzettend goed niveau en kan me ook maatschappelijk gaan oriënteren.” Een terugkeer naar het profvoetbal is daarom ook niet de ambitie van Bergkamp. ,,Ik wil hier bij Katwijk nog een aantal seizoenen belangrijk zijn.”

Geheel onbekend was de selectie van Katwijk niet voor de nieuwkomer. ,,Met Ricardo Kieboom heb ik nog gespeeld bij Sparta en ook Kay Blokland kende ik al,” zegt Bergkamp, die verder te spreken is over de kwaliteit van de ploeg. ,,We zijn op alle posities goed bezet en hebben dus voldoende smaken om uit te kiezen. Ik zelf ben een spits die vooral hard werkt en een teamspeler. En samen met het team wil ik er alles aan doen om het hoogst mogelijke te bereiken dit seizoen,” besluit Bergkamp zijn ambitie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD