woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTen Berge tevreden: "Goed seizoen gedraaid"

Ten Berge tevreden: “Goed seizoen gedraaid”

DVS’33 Ermelo speelt komend seizoen in de Derde Divisie. Dat was op voorhand ook de doelstelling van de nieuwkomer in de Topklasse Zaterdag. Handhaving was de opdracht voor trainer Roeland ten Berge, uiteindelijk had de ploeg ook nog lang uitzicht op de Tweede Divisie.

Goed seizoen gedraaid

“Als ik kijk hoe het seizoen verlopen is, denk ik dat we heel erg trots en tevreden kunnen zijn. We hebben ons al heel snel veilig gespeeld en daarnaast lang mee kunnen strijden om plaats zeven. Dat is helaas niet gelukt, maar het was een goed seizoen”, zegt hij tegenover DVS TV. Ook zag Ten Berge na de winterstop een verandering. “Heel veel ploegen zijn tegen ons anders gaan voetballen. Ze gingen rekening met ons houden en daardoor werd het wel lastiger.”

Genoemd als verrassing

“We zijn veelal genoemd als verrassing in de Topklasse. Dat is mooi om te horen en dan vooral op basis van ons vertoonde spel. En naast ons zou je Excelsior Maassluis, zeker als die kampioen gaan worden, als een verrassing noemen.” Het vizier voor DVS is nu ook al gericht op volgend seizoen, want door de uitbreiding van zestien naar achttien ploegen in de Derde Divisie wacht een korte zomer. “We gaan rond 20 juni alweer starten, want de competitie begint weer eerder. Wel willen we dat iedereen in de schoolvakantieperiode weg kan, wat in zal houden dat we in twee blokken gaan trainen. We beginnen met vier weken, twee weken vrij en nog eens vier weken trainen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD