Volg ons

Tweede Divisie

Beloftes Almere doen wat het eerste niet lukte: winnen van Kozakken Boys

Beloftes Almere doen wat het eerste niet lukte: winnen van Kozakken Boys

Waar eind oktober het eerste van Almere City FC nog zijn Waterloo vond tegen Kozakken Boys, wisten de beloftes zaterdagmiddag wél van de Werkendammers te winnen. In een zeer matige wedstrijd zonder veel gebeurtenissen was het uiteindelijk spits Nicky van Hilten die de titel ‘Matchwinner’ op zijn naam kreeg. Zijn doelpunt 10 minuten voor tijd was genoeg voor een 2-1 zege. 

De donkere dagen voor Kerstmis leken voor de Kozakken Boys in de afgelopen weken weer wat lichter te worden. Waar de Werkendammers vorig seizoen nog tot de laatste seconden meestreden om de titel, kenden ze dit seizoen onder Jasper de Muijnck een zeer matige eerste seizoenshelft. De Muijnck werd weggestuurd en Michel Langerak werd aangesteld voor de rest van het seizoen. Of het aan de wissel lag, is een tweede, maar de Boys konden in de laatste 3 wedstrijden 2 keer een driepunter noteren. Tegenstander van vanmiddag Jong Almere City leek daarom ook een goede tegenstander om die reeks door te zetten. De Almeerders verloren in hun laatste 5 wedstrijden 4 maal en bevinden zich op de 14e plaats in de Tweede Divisie. Vorige week ging de ploeg van coach Ivar van Dinteren nog in de aller laatste minuut onderuit in en tegen Katwijk.

Vanmiddag waren de omstandigheden echter anders. Zeker de temperatuur was van grote invloed op het spel. Kozakken Boys speelde in het bekende 5-3-2 systeem en probeerde vaak met lange ballen de snelle mannen voorin (El Azzouti & Vicento) weg te sturen. Voor echt gevaar zorgde dit maar amper. Het leverde vooral veel buitenspelgevallen op. De eerste mogelijkheid kwam wel op naam van Ahmed El Azzouti, maar waar sommige toeschouwers de bal in het net zagen verdwijnen, belandde de bal in werkelijkheid hard in het zijnet naast keeper Mike Grim. Diezelfde Grim zorgde een paar minuten voor het tweede kansje van de bezoekers. Na ver uitkomen, combinerend met een slechte trap, was het goal verlaten en kon Charlton Vicento een poging van ver wagen. De bal miste echter  kracht en zodoende kon Grim zijn foutje weer makkelijk herstellen.

Aan het eind van de eerste helft kwam Almere steeds verder naar voren en loste het de eerste waarschuwing 10 minuten voor het eind van de eerste helft. Linksback Samuel Brobby loste een kanonskogel van een meter of 25, maar keeper Nils den Hartog verwerkte het eerste doelgevaar uitstekend. Vijf minuten later moest de doelman wél vissen. Waar de Na een voorzet van spits Jelle Goselink was het middenvelder Anass Ahannach die de 1-0 binnen kopte. In een eerste helft met maar weinig hoogtepunten was dit ook gelijk de ruststand. Wat nog wel bijzonder was dat coach Ivar van Dinteren volledig los ging op zijn team en met een aantal flinke krachttermen smeet toen zijn spelers niet helemaal scherp waren bij een blessure van een Kozakken Boys spelers. Deze situatie leverde bijna een kans op voor de Werkendammers en dat nam de coach van de Almeerders zijn ploeg niet in dank af. Deze ongekende tirade zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen bij het aanwezige publiek.

In de tweede helft was het voetbal kwalitatief niet veel beter dan de eerste helft. Echt leuk was het daarbij ook niet. Kozakken Boys wisselde al snel Don Bolsius voor Vicento aangezien het op huidige manier het verschil niet zou gaan maken. De jonge aanvaller had meteen wat leuke technische acties in huis die bijna nog voor aan kans zorgde. Helaas voor hem stond ook nu El Azzouti wéér buitenspel en was de solo van de invaller voor niks geweest.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Kozakken Boys dan toch op een gelijke stand. Uit een corner was het León Bot die de bal voor zijn voet zag vallen. De middenvelder aarzelde niet en kogelde de bal hard en hoog achter de kansloze Mike Grim. Waar iedereen dacht dat Kozakken Boys nu zou doordrukken, was het alweer raak aan de andere kant. Eerst kon Den Hartog nog redden op de solo van Nicky van Hilten, maar in de daar op volgende situatie kon de spits alsnog, via een voorzet van Alfred Mensah, de 2-1 binnentikken. Uiterst effectief, want van echte kansen voor de thuisploeg mocht men niet spreken.

Waar de Werkendammers met het inbrengen van spits Van Eijma voor verdediger Eekman nog een slotoffensief in gedachten had, kwam daar in praktijk weinig van terrecht. Veel hoge ballen werden wel de zestien ingepompt, maar de echte finesse ontbrak er steeds aan. Ook het uitvallen van motor Gwaeron Stout deed de ploeg geen goed.

Zo verliest de ploeg van Michel Langerak dus met 2-1 van Jong Almere City en nemen de beloftes “wraak” voor de bekerdeceptie van het eerste elftal. Kozakken Boys krijgt aanstaande donderdag weer de kans om dat mooie sprookje een vervolg te geven als Vitesse naar Sportpark de Zwaaier komt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie