dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Beloftenteams verdwijnen uit Derde Divisie'

‘Beloftenteams verdwijnen uit Derde Divisie’

Als het aan KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee ligt, verdwijnen beloftenteams uit de Derde Divisie. In de Tweede en Eerste Divisie zouden wel Jong-teams actief blijven.

Van der Zee doet zijn uitspraken in gesprek met het AD: ,,Het is een kansloze missie om nog beloftenteams van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) in de derde divisie te laten spelen. In de eerste en tweede divisie moeten we het zo houden, vinden wij. Met vier beloftenploegen in de eerste divisie en twee teams in de tweede divisie. Van de sterke teams die wat toevoegen en waarvan de talenten echt baat hebben bij het spelen in die competities”.

Daarnaast wil de KNVB profclubs verplichten om vanaf komend seizoen deel te nemen in een Onder 21-competitie. Sparta, FC Volendam, Almere City FC en ADO Den Haag zouden in dat geval dus zowel een Onder 21 als een beloftenteam moeten hebben om überhaupt in de voetbalpiramide te kunnen blijven.

In het licht van de meest recente uitspraken van Van der Zee is het interessant wat er met de huidige beloftenteams in de Derde Divisie gaat gebeuren en hoe zal worden bepaald welke twee Jong-teams er in de Tweede Divisie actief kunnen blijven. Eerder kondigde de directeur amateurvoetbal al aan om in het seizoen 2020/2021 naar 16 teams in de Tweede en Derde Divisie te willen. Nu zijn er nog 18 teams in de Tweede Divisie en 17 teams in de Derde Divisies actief. Van der Zee kondigt aan dat er in december een officieel besluit volgt na overleg en inventarisatie met alle betrokkenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD