Volg ons
Jong FC Twente Spakenburg

Derde Divisie

Beloftenteams schieten ‘tegenvoorstel’ Derde Divisie clubs af

Beloftenteams schieten ‘tegenvoorstel’ Derde Divisie clubs af

Beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag peinzen er niet over om komend seizoen vrijwel alleen maar uitwedstrijden te spelen. Dat ‘tegenvoorstel’ deden de amateurclubs in de competitie als reactie op de indeling van de KNVB om liefst vijf Jong-teams op zaterdag in te delen.

Compensatie
De amateurclubs meenden dat het fair zou zijn om gecompenseerd te worden voor het ongelijke speelveld ten opzichte van beloftenteams. Zo kunnen Jong-teams van profclubs putten uit grotere selecties, gelden voor hen andere kaartenregels en ook het feit dat een aantal beloftenploegen op bijvelden hun wedstrijden afwerken is de Derde Divisie-clubs een doorn in het oog.

Tegenvoorstel
Zij deden dan ook afgelopen woensdagavond tijdens de vergadering met KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee een tegenvoorstel, namelijk dat beloftenteams komend seizoen tegen amateurclubs niet een uit- en een thuisduel spelen, maar dat beide wedstrijden worden gespeeld op het sportpark van de amateurs. De verenigde Derde Divisie-clubs stelden daarmee ook financieel gecompenseerd te worden voor het feit dat Jong-teams vrijwel geen meereizende supporters meenemen, waardoor de amateurclubs komend seizoen vrezen voor een terugval in hun recettes en kantine-omzet.

Direct verworpen
Zowel Jong FC Volendam en Jong FC Twente hebben al laten weten geen seconde te peinzen over het voorstel en het verworpen. Zodoende wacht de KNVB een uitdaging om maandag de definitieve indeling en het speelschema bekend te maken. Het gros van de Derde Divisie Zaterdag-clubs heeft al laten weten niet akkoord te gaan met de ongelijke verdeling van het aantal Jong-teams, waarbij er komend seizoen vijf op zaterdag zouden uitkomen volgens de conceptindeling en slechts één op zondag.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie