dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBeloftenteams gebruikten reeds 119 spelers

Beloftenteams gebruikten reeds 119 spelers

Het is één van de grootste kritiekpunten op de aanwezigheid van beloftenteams in de Jupiler League: de veelvuldig wisselende opstellingen. De Gelderlander zocht uit dat de vier Jong-teams in de Eerste Divisie tot dusverre al 119 verschillende spelers opstelden.

Neres en Siem de Jong
Daarbij zijn de mutaties bij Jong Ajax het meest in het oog springend. De Amsterdamse beloften gebruikten in 11 duels al 32 verschillende spelers, onder wie David Neres, Siem de Jong, Maximilian Wöber en Mitchell Dijks. Coach Michael Reiziger stelde bovendien al vier verschillende keepers op.

De Graafschap: 17 spelers

Jong PSV en Jong AZ speelden elk met 30 verschillende spelers, tegen 27 bij Jong FC Utrecht. Ter vergelijking: De Graafschap-trainer Henk de Jong deed het tot dusverre met 17 spelers, NEC-coach Adrie Bogers met 24 man.

Jong Sparta
In de Tweede Divisie is de situatie nog een graadje erger, zo zocht Voetbal247.nl uit. Jong Sparta speelde pas tien wedstrijden, maar gebruikte daarin al wel 35 verschillende spelers, waarbij eveneens vier verschillende keepers het doel verdedigden. Afgelopen zaterdag won Jong Sparta, mede dankzij het inzetten van Thomas Verhaar, met 5-1 van De Treffers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD