Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Beloftendiscussie steekt RBC: “Dan willen wij ook naar Derde Divisie”

Beloftendiscussie steekt RBC: “Dan willen wij ook naar Derde Divisie”

Met verbazing volgt RBC Roosendaal de discussie met betrekking tot de mogelijke instroming van beloftenteams in de top van het amateurvoetbal. “Toen wij na ons faillissement verzochten om in de hoofdklasse te mogen starten, weigerde de KNVB medewerking omdat men geen precedenten wilde scheppen. En dan wordt nu wellicht – ondanks de afspraak dat vorige zomer het enige instroommoment was – alsnog de piramide geopend voor beloftenteams. Dat steekt ons heel erg”, stelt Paul Kuipers, secretaris van RBC tegenover TweedeDivisie.org.

Weg naar top is nog lang

Vanwege de weigering van de KNVB besloot RBC noodgedwongen weer in de vijfde klasse van het amateurvoetbal te beginnen. Dit seizoen ligt het eerste elftal op koers om kampioen te worden in de vierde klasse, maar de weg naar de top van de voetbalpiramide is nog lang. Juist daarom wil RBC dat de KNVB, mocht de piramide alsnog geopend worden, dat de Roosendaalers dan ook mogen aansluiten.

Rechtsongelijkheid

“Nu er een aantal betaald voetbalorganisaties hebben aangegeven alsnog met hun beloftenteams in te willen stappen in de Tweede en Derde divisie en men binnen de KNVB bereid is hierover serieus na te denken, is er in onze ogen sprake van rechtsongelijkheid. Om die reden verzoeken wij om RBC op basis van haar historie, accommodatie en de wens van haar achterban, eveneens toe te laten in de Derde Divisie”, besluit Kuipers.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag