Volg ons

Derde Divisie Zondag

Belangrijke zeges HBS en Westlandia

Belangrijke zeges HBS en Westlandia

Westlandia versloeg Jong Vitesse met 2-1 en heeft zichzelf mee lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud. Voor de Arnhemse profs was de nederlaag een gevoelige kink in de titelrace. HBS versloeg EVV met 1-0 en wist zich zodoende te herstellen van een matige periode.

Ruben Schaken kroont zich al vroeg tot matchwinner
Een week voor de Haagse derby tegen Quick heeft HBS aan vertrouwen kunnen tanken. De ploeg van trainer Marcel Koning behaalde tegen middenmoter EVV een zwaar bevochten 1-0 overwinning. Ruben Schaken tekende al vroeg in de eerste helft voor het enige doelpunt van de middag. De oud-prof benutte een strafschop die werd toegekend na een op hem begaande overtreding.  Het publiek op sportpark Craeyenhout werd zeker in de tweede helft getrakteerd op een spannend wedstrijdverloop. HBS verzuimde ruimer afstand te nemen en aan de andere kant raakte EVV de onderkant van de lat. De ploeg uit Echt was gevaarlijk in de counter.  HBS kon in de strijd om lijfsbehoud de overwinning uitstekend gebruiken. In de meer spannende dan goede wedstrijd kregen beide ploegen kansen alleen ontbrak aan weerzijde aan de afwerking. EVV blijft na de nederlaag stevig in de middenmoot staan.

Westlandia deelt Jong Vitesse gevoelige tik uit
Westlandia is er in geslaagd om titelkandidaat Jong Vitesse pootje te lichten. Het publiek moest er ruim een uur op wachten voor Van Mil goed voorbereidend werk van Jedsel Markes wist af te ronden (1-0). Salah el Mhamdi verdubbelde niet veel later de marge.  In de slotfase bracht Jesse Schuurman de 2-1 op het scoreboord. De nederlaag van de Arnhemmers zal met name tot een juichmoment hebben geleid bij koploper UNA wat door een afkeuring zelf niet tegen ADO’20  in actie hoefde te komen. Voor Westlandia was het de tweede opeenvolgende zege. In de strijd om lijfsbehoud deed de formatie van trainer Edwin Grünholz dan ook uitstekende zaken.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag