Volg ons

Uitgelicht

Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen steunt noodfonds voor financiële schade clubs

Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen steunt noodfonds voor financiële schade clubs

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) hoopt, in navolging van de oproep van NOC*NSF, op een noodfonds van 950 miljoen voor voetbal- en andere sportclubs als vangnet voor de financiële schade die wordt geleden door de corona-crisis.

De BAV is daarover in gesprek met onder meer de KNVB. ,,Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee geeft aan dat het niet alleen voetbalclubs betreft, maar alle sportclubs en dat daarom hierover intensief contact met het NOC*NSF is. Er wordt een soort crisisteam opgericht dat een plan van aanpak gaat maken. Hoe dit eruit komt te zien is nog niet bekend”, stelt voorzitter Ben van Olffen op de website van de belangenorganisatie.

Afgelopen woensdag vond een conference-call plaats met alle ‘stakeholders’. Daarin zijn volgens de BAV de volgende uitgangspunten besproken:

– Bij de KNVB zit een heel team klaar om vragen van verenigingen te beantwoorden, hun aparte e-mailadres is contact@knvb.nl
– De KNVB is bezig met uitleg in Jip en Janneketaal te maken over het pakket van noodmaatregelen die het kabinet heeft afgekondigd die van belang zijn voor de sportwereld.
– Neem als vereniging ook contact op met je energieleverancier als er liquiditeitsproblemen ontstaan.
– In crisistijd zullen er beslissingen zijn waar niet iedereen zich in kan vinden. Toch is het van belang elkaar te blijven steunen en te beseffen dat, ondanks alle nog te nemen maatregelen, er van iedereen offers gevraagd zullen worden.’
– De KNVB bekijkt scenario’s voor het verloop van de competitie afhankelijk van het continueren van de maatregelen als gevolg van het corona virus.’

De BAV besteedt daarnaast aandacht aan de mogelijkheid van werktijdverkorting voor trainers: ,,Veel vragen van BAV-leden gaan over werktijdverkorting voor personeel, en in het bijzonder trainers. Het kabinet liet dinsdagavond weten dat de oude regeling voor werktijdverkorting plaats gaat maken voor een nieuwe – snellere – regeling, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). De oude regeling, die normaal bestemd is voor zo’n 200 bedrijven per jaar, is nu reeds 78.000 keer aangevraagd. (..) De regeling wordt zo snel mogelijk vormgegeven en telt vanaf 1 maart, dus ook met terugwerkende kracht. Er wordt maximaal 90% van de loonsom betaald, met als voorwaarde dat er geen personeel wordt ontslagen en dat lonen worden doorbetaald. Organisaties die de oude regeling voor werktijdverkorting reeds hebben ingevuld hoeven niks te doen. Die aanvragen worden meegenomen in de nieuwe regeling. Ook amateur voetbalclubs hebben reeds een aanvraag voor personeel ingediend, melden zij aan de BAV.” De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten is afhankelijk van de terugval in omzet, maximaal 90% van de loonsom.
Hieronder enkele voorbeelden waarin de relatie tussen omzetdaling en hoogte van de tegemoetkoming is uitwerkt:

– Indien 100% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom van een werkgever;
– Indien 50% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom van een werkgever;
– Indien 25% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom van de werkgever.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht