donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBeker-verrassingen van Kozakken Boys en IJsselmeervogels

Beker-verrassingen van Kozakken Boys en IJsselmeervogels

Kozakken Boys en IJsselmeervogels hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploegen uit Werkendam en Bunschoten-Spakenburg zorgden voor een verrassing door Helmond Sport en Achilles’29 te verslaan. Barendrecht heeft de kansen laten liggen tegen Excelsior, terwijl HHC Hardenberg een volgende tik opliep.

Klinkende zege

Kozakken Boys haalde vorig jaar al de laatste-16 en is ook nu flitsend begonnen tegen Helmond Sport.  Raily Ignacio stond voor het eerst in de basis en hij liet zich gelijk gelden. Mahmut Sonmez ging diep en gaf een perfecte voorzet op de spits. Al snel in de tweede helft volgde de 2-0. Ignacio wist zijn man te snel af te zijn en trok de bal terug op de meegelopen Gwaeron Stout. In de slotfase zorgde Everton Pires Tavares ook nog voor de derde goal, zodat het een klinkende zege werd.

Vogels lopen over Achilles’29

IJsselmeervogels was de bovenliggende partij tegen Achilles’29 en dat werd vanzelf omgezet in doelpunten. Christiaan van Hussen wist Sherwin Grot na een halfuur te bereiken. De spits schoot vanaf de rand van de zestien meter en via een been ging de bal in het doel. Ook na de onderbreking hadden de Rooien de overhand en Ali Akla zorgde voor de 2-0. Oktay Özturk zette Akla alleen voor het doel en hij schoot in de korte hoek raak. Op aangeven van Grot maakte Van Hussen vervolgens ook nog 3-0. In de slotminuut zorgde ex-UNA aanvaller Brian Boogers nog voor 3-1.

Barendrecht laat kansen liggen

Barendrecht speelde voor het tweede jaar op rij tegen Excelsior. De Eredivisionist kreeg de 0-1 ditmaal cadeau. Patrick Stolk ging in de fout met een breedtebal en Hasselbaink kon zodoende scoren. Daarna kreeg Barendrecht levensgrote kansen om gelijk te maken. Een kwartier voor tijd raakte Ramy Salem zelfs de lat, maar de gelijkmaker bleef uit.

Volgende tik HHC

Het toch al moeizame begin van het seizoen van HHC Hardenberg heeft een vervolg gekregen in de KNVB Beker, waarin vorig seizoen nog werd gewonnen van NEC. Na ruim een uur spelen wist Rob van der Leij te scoren tegen Jodan Boys, maar Fanny Waandels zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. In de verlenging miste HHC dotten van kansen, om door invaller Adil Akanioui zelfs op achterstand te komen. Twee minuten later zette Andrej Piljic dat alweer recht en volgden er penalty’s. Daarin was de hoofdklasser het meest scherp en miste Zarbaf de achtste penalty.

Alle uitslagen in KNVB Beker op een rijtje

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD