dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBekendmaking competitieprogramma Tweede en Derde Divisie uitgesteld

Bekendmaking competitieprogramma Tweede en Derde Divisie uitgesteld

Het competitieschema van de Tweede en Derde Divisie wordt vanavond (woensdag) nog niet bekend gemaakt door de KNVB. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de voetbalbond tijdens een bijeenkomst in Zeist met de topamateurploegen het schema bekend zou maken, maar dit is nu uitgesteld.

Indeling Derde Divisie

De KNVB kan het competitieschema nog niet bekend maken, omdat er commotie is ontstaan over de indeling van de Derde Divisie. De zaterdagafdeling van deze divisie bestaat namelijk voor een groot deel uit beloftenteams. Vijf van de achttien teams zijn een tweede elftal van een Betaald Voetbal Organisatie. In de Derde Divisie Zondag werd slechts één beloftenteam ingedeeld. Hierdoor kwamen de clubs uit de Derde Divisie in opstand en verzetten zich hevig tegen dit besluit van de KNVB. Omdat de instroom van beloften al sinds de invoering van de voetbalpiramide voor veel onvrede zorgt bij de amateurverenigingen konden de clubs op veel steun rekenen. Vrijwel de gehele Tweede en Derde Divisie vormen een front om de KNVB duidelijk te maken dat er iets moet veranderen.

Geen competitieschema

Het verzet van de clubs zorgde er woensdagavond al voor dat de KNVB bekend maakte dat er voorlopig geen extra beloftenteams zullen instromen. Nu blijkt dus ook dat de KNVB zich nog eens de competitieindeling gaat buigen. Daarom kan het competitieschema niet gepresenteerd worden. De KNVB kon ook nog niet zeggen wanneer het competitieschema dan wel gereed is. De start van het nieuwe seizoen blijft in de Tweede en Derde Divisie uiteraard wel staan op 26 augustus.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD