dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBeijer: 'Toen Spakenburg zich meldde hoefde ik niet lang na te denken'

Beijer: ‘Toen Spakenburg zich meldde hoefde ik niet lang na te denken’

Twee seizoenen lang proefde Barry Beijer bij Achilles ’29 aan het profvoetbal in de Jupiler League. Deze zomer maakt de verdediger echter de overstap naar Spakenburg. TweedeDivisie.org sprak met de 27-jarige mandekker, die in het verleden voor DVV Duiven, Vitesse en De Treffers uitkwam over het tumultueuze vorig jaar bij Achilles ’29 en zijn toekomst aan de Blauwe zijde van de Westmaat.

Rumoerig
Beijer speelde twee seizoenen op sportpark de Heikant en vooral het laatste seizoen was een enorm zwaar jaar voor de mannen van trainer Eric Meijers. Vrijwel iedereen zag Achilles ’29 ruim voor het einde van het seizoen al belanden in de Tweede Divisie, aangezien de Groesbeekse ploeg een forse achterstand had op de concurrentie. Beijer is duidelijk in zijn seizoensevaluatie: ,,Teleurstellend en rumoerig. Teleurstellend omdat we gedegradeerd zijn. Voor aanvang van het seizoen wisten we dat het geen makkelijk seizoen ging worden. Daarentegen was ik ervan overtuigd met de groep die wij hadden, vóór aanvang van het seizoen, dat wij zeker geen laatste hoefden te worden. Rumoerig omdat er veel dingen rondom het eerste elftal zijn gebeurd waar wij als spelersgroep weinig tot geen invloed op hadden. Al met al erg teleurstellend, waarbij mij het gevoel bekruipt dat wij als groep zijnde niet het maximaal haalbare eruit hebben gehaald.”

Degradatie
Toch wisten de Groesbeekers het tot de laatste speelronde vol te houden. Winst op Jong PSV en een verlies van FC Dordrecht bij FC Den Bosch betekende zelfs dat Achilles ’29 zich op sportieve gronden zou kunnen handhaven. Maar de KNVB besloot Achilles ’29 met drie punten in mindering reeds te laten degraderen, vlak voor de beslissende wedstrijd. ,,De timing was erg ongelukkig (één uur voor aanvang van de wedstrijd). Ik weet niet of dit een bewuste actie was of dat het kwam door een samenloop van omstandigheden?! Persoonlijk heeft dit geen effect gehad op mijn eigen voorbereiding op de wedstrijd ook omdat we wisten dat dit kon gaan gebeuren. Ik weet niet of dit voor de hele groep geldt want het werd uiteraard wel een gespreksonderwerp in de kleedkamer. Het was in ieder geval niet bevorderlijk voor de teamfocus richting de wedstrijd tegen PSV. Over de sanctie kan en wil ik niks zeggen omdat ik er weinig vanaf weet en wij als groep hebben geprobeerd ons hiervan afzijdig te houden.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Barry Beijer zet een tackle in op voormalig Spakenburg-spits Danny van den Meiracker tijdens een oefenduel in de zomer van 2016

Uitdaging
Na twee jaar Achilles ’29 vertrekt hij – ondanks interesse van onder meer GVVV – naar SV Spakenburg. Die club degradeerde ook maar dan naar de Derde Divisie. Toch besloot Beijer te verkassen naar de ambitieuze Blauwen: ,,Na twee jaar Achilles’29 proefde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast wilde Achilles’29 zes keer blijven trainen, waarbij de trainingen in de middag vielen. In combinatie met mijn maatschappelijke carrière werd dit moeilijk te combineren en ben ik om mij heen gaan kijken. Ik heb gekozen voor Spakenburg: een grote en aansprekende naam binnen het voetbal in Nederland. Uiteraard vind ik het erg jammer dat ze het uiteindelijk nét niet gered hebben en was ik liever actief geweest met ze in de Tweede Divisie. Aan de andere kant heb ik voor de club Spakenburg gekozen en liggen er mooie uitdagingen en kansen in de Derde Divisie. Er is nog wel door verschillende clubs bij me geïnformeerd, maar toen Spakenburg zich meldde heb ik niet lang na hoeven denken.”

Promoveren
Bij Spakenburg wil men graag zo snel mogelijk terugkeren naar de Tweede Divisie. Deze zomer zijn er de nodige spelers vertrokken bij de club, maar tevens veel nieuwe versterkingen gehaald die samen de uitdaging wacht om voor promotie te gaan: ,,De doelstelling is promoveren. Een heldere en wat mij betreft logische doelstelling omdat ik vind dat Spakenburg in ieder geval op Tweede Divisie-niveau actief hoort te zijn. Bovendien een mooie uitdaging omdat er volgens mij meerdere teams zijn die graag willen promoveren, waarbij het lastig is om ze op de juiste waarde in te schatten. Het zal zeker niet makkelijk worden maar met de groep die er staat ben ik ervan overtuigd dat het kan gaan lukken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD