zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBegroting NEC daalt fors, leegloop aanstaande

Begroting NEC daalt fors, leegloop aanstaande

Het mislopen van promotie heeft flinke gevolgen voor NEC. De Nijmeegse club ziet haar spelersbudget bijna halveren en een aanzienlijk deel van de selectie zal vertrekken.

Gaat pijn doen
Het spelersbudget van 2,2 miljoen euro daalt komend seizoen naar 1,2 miljoen, weet De Gelderlander: ,,Ik ben aangesteld met de opdracht het structurele verlies van één tot anderhalf miljoen euro per seizoen weg te werken. Dat bedrag werd bijgepast door investeerders of uit transferinkomsten. Dat kon niet zo doorgaan. Dus dat gaat ergens pijn doen. De ambitie is geen linkerrijtje eredivisie. Hoe NEC er nu voor staat, is dat onderkant eredivisie of top eerste divisie”, stelt directeur Wilco van Schaik tegen de krant.

Dure bankzitters
,,We zullen er alles aan doen omdat op de top van de eerste divisie te houden. Het is een voordeel dat een aantal contracten afloopt van spelers met hoge salarissen, die dit seizoen vooral op de bank zaten. Dat scheelt een paar ton”, vervolgt Van Schaik.

Leegloop
Onder de spelers die vertrekken bevinden zich Gregor Breinburg, Wojciech Golla, Mohamed Rayhi, Michael Heinloth, Joris Delle, Maarten Paes en Marco van Duin en Janio Bikel. Zij hebben een aflopend contract en vertrekken transfervrij uit De Goffert. NEC wil wel verlengen met Van Duin, Rayhi en Golla. Ook huurlingen Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Anass Achahbar en Jari Schuurman keren terug naar hun club. Op Van de Pavert en Achahbar heeft de Nijmeegse club nog wel een optie tot koop. Ferdi Kadioglu (18) en Arnaut Groeneveld (21) liggen weliswaar nog vast, maar hebben zelf aangegeven te willen vertrekken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD