maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De Dijk'Bedreiging aanleiding voor aftreden bestuur De Dijk'

‘Bedreiging aanleiding voor aftreden bestuur De Dijk’

Het bestuur van asv De Dijk is dinsdagavond unaniem afgetreden tijdens de Algemene Leden Vergadering als gevolg van bedreiging door een lid gericht naar voorzitter Ton Langelaar. Dat stelt de opgestapte preses in een reactie tegenover Voetbal247.nl.

Teleurstelling
De kwestie is door het afgetreden bestuur in handen gelegd van de commissie Sportiviteit en Respect, die zich erover zal buigen. Volgens Langelaar reageerden de circa 80 aanwezige leden grotendeels zeer teleurgesteld op het plotselinge vertrek van het bestuur. ,,Mede op grond van deze reactie heeft het bestuur voldoende vertrouwen dat er een nieuw bestuur gevormd kan worden dat het huidige beleid kan voortzetten”, aldus Langelaar. De wens van het opgestapte bestuur om haar huidige beleid voort te zetten was eerder aanleiding voor het opstappen van Braspenning.

Terugkeer
Het kan echter ook de weg vrijmaken voor een terugkeer van hoofdsponsor en geldschieter Heino Braspenning. Die stapte circa twee weken geleden teleurgesteld op na een onoverbrugbaar verschil van inzicht met voorzitter Langelaar. Nu het bestuur afgetreden is, zou dat ruimte kunnen bieden aan de ambitieuze en emotioneel betrokken scheepswerfeigenaar om verder te bouwen aan de club uit Amsterdam-Noord.

Onrust houdt aan
Voor de rust binnen asv De Dijk is het vertrek van het bestuur echter geen goede zaak. Rondom het eerste elftal was de situatie de afgelopen twee weken al uiterst onstuimig, maar nu ook een nieuw bestuur moet worden gezocht zal dat de situatie geen goed doen. Ook het alternatieve plan om nieuwe investeerders te zoeken en aan de club te binden om alsnog het profavontuur van de club aan te gaan zal ook niet geholpen zijn bij de huidige situatie.

Nieuw bestuur
Op 9 januari staat er een Buitengewone Algemene Ledenvergadering gepland, waarop een nieuw bestuur kan worden gekozen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD