Volg ons
Mischa Visser Be Quick 1887

Derde Divisie Zondag

Be Quick-coach Visser: “Presteren met klein budget geeft voldoening”

Be Quick-coach Visser: “Presteren met klein budget geeft voldoening”

Een groter contrast was haast niet denkbaar. Zondag trof OFC, waar het publiek geheim is dat spelers vorstelijk betaald worden, de pure opleidingsclub Be Quick 1887. “Het geeft veel voldoening om te presteren met een klein budget”, glundert coach Mischa Visser tegenover Tweede Divisie.org.

Handhaven het devies

De Groningers doen knap mee in de subtop van de Derde Divisie: “Voorafgaand aan het seizoen was handhaving het devies”, blikt Visser terug. “Maar al snel bleek dat we het hartstikke goed deden. Sommigen dachten zelfs dat we daardoor bovenin mee zouden kunnen draaien, maar daar prikten we als staf en spelersgroep snel doorheen. De subtopplek waar we nu staan past ons goed.”

Wereld van verschil

Be Quick 1887 doet dat bovendien met grotendeels zelf opgeleide spelers: “En ons budget is klein. Wat dat betreft is het een wereld van verschil met een club als OFC, dat overloopt van de individuele kwaliteiten. Wij weten echter dat als we als collectief opereren we daar uitstekend partij aan kunnen geven.”

Zaterdag en zondag samenvoegen

De Noorderlingen genieten enerzijds van het avontuur in de Derde Divisie zondag, maar de achterban moppert soms wel een beetje: “De mensen missen de wedstrijden tegen streekgenoten. Een wedstrijd tegen pak ‘m beet EVV zegt onze supporters weinig. Noodgedwongen noemen ze daardoor wedstrijden tegen bijvoorbeeld Quick’20, slechts een uur en een kwartier met de bus, al een ‘derby’. Wat dat betreft zou het leuker zijn wanneer de zaterdag en zondag samengevoegd worden. Dan krijg je affiches tegen clubs als Harkemase Boys, ACV en Jong FC Groningen. Dat spreekt de mensen al een stuk meer aan”, besluit Visser.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag