vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlClubsBe Quick 1887VOORUITBLIK | Koploper Be Quick 1887 treft Velsen al op zaterdagavond

VOORUITBLIK | Koploper Be Quick 1887 treft Velsen al op zaterdagavond

Be Quick 1887 speelt zaterdagavond al voor de zondaghoofdklasse tegen RKVV Velsen. De Groningers zijn de trotse koploper met zes punten uit twee duels. De formatie van Steven Wuestenenk had afgelopen zondag vrij omdat het duel bij Longa’30 uit voorzorg werd uitgesteld.

Diverse leden van de thuisploeg kampten met corona gerelateerde klachten. RKVV Velsen komt zaterdag naar Groningen en heeft vier punten uit drie duels. De Velsen-bus vertrekt na afloop wel weer voor de reis van zo’n drie uur naar Driehuis, maar een aantal spelers blijft, zoals gebruikelijk, achter in Groningen om in het uitgaansleven verder aan de teambuilding te werken.

Euforie
De formatie van Jan Nederburgh speelde de eerste competitiewedstrijd in een gelijkopgaand duel tegen Hoogeveen en verloor met 0-1. De verrassing was dan ook groot dat Be Quick 1887 bij Hoogeveen met maar liefst 0-3 won.

Maar trainer Steven Wuestenenk weet wanneer hij de euforie moet temperen. ,,De eerste 35 minuten hebben we met de rug tegen de muur gestaan. We hebben een collectief dat voor elkaar door het vuur gaat. En we zijn dodelijk effectief. Maar er waren twee penaltysituaties waar we goed wegkwamen en dan hadden we ook nog het geluk dat Hoogeveen met tien man kwam te staan. Het had ook de andere kant op kunnen vallen, dus ook al zijn we koploper, we moeten met beide beentjes op de grond blijven staan.’’

Uitgaan
Vorig seizoen eindigden beide duels tussen de twee ploegen in een gelijkspel. Velsen mist nog Jurjen Dikker, Gilermo Pengel en Daniël Zuiverloon. Niet alle spelers blijven in Groningen. Mark Kloosterboer en Bryan Dijkhuijzen gaven na afloop van het duel met Alphense Boys aan zeker te blijven, maar routinier Mischa Plug en assistent-trainer Marcel Looij stappen weer in de bus naar Driehuis, voor de terugreis van bijna drie uur.

zzp-boekhouder-amsterdam

Zondag vrij
,,Ik ben vorig jaar vader geworden. Mijn vriendin werkt op zaterdag. En ik speel normaal op zondag. Dan is het fijn als ik een keer op zondag thuis ben’’, zei Mischa Plug.  Het duel begint om 18.30 uur.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD