dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsBe Quick 1887Be Quick 1887 en Jong De Graafschap vechten om één ticket voor...

Be Quick 1887 en Jong De Graafschap vechten om één ticket voor de nacompetitie

In de Derde Divisie van het zondagvoetbal zal op de laatste speeldag het doek vallen voor Be Quick 1887 of Jong De Graafschap. Nummer zestien Be Quick 1887 heeft aan één punt voldoende tegen kampioen Jong Vitesse om directe degradatie te voorkomen en het talententeam van De Graafschap moet winnen en hopen op een uitglijder van de directe concurrent.

De Meern
Jong De Graafschap moet op bezoek bij het recent gedegradeerde De Meern. In berichtgevingen rondom het duel werd duidelijk dat de ploeg uit Doetinchem geen versterking zal krijgen vanuit de A-selectie, dit ondanks het belang van de wedstrijd. Alleen een overwinning kan Jong De Graafschap nog redden, maar dan is het nog afhankelijk van het resultaat bij Be Quick 1887 tegen Jong Vitesse.

Eerdere confrontaties
Eerder dit seizoen wist Jong Vitesse drie punten te pakken tegen Be Quick 1887. De club uit Arnhem was met 3-2 te sterk op het sportcentrum Papendal. Jong De Graafschap was op 14 januari 2018 thuis te sterk voor De Meern (4-0). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was destijds Marlon Versteeg die toen drie keer het net van de tegenstander wist te vinden.

Ontsnapping
Be Quick 1887 heeft bij een zege op Jong Vitesse niet alleen een ticket in handen voor de nacompetitie, maar dan heeft het ook nog een theoretische kans op directe handhaving. Concurrenten HSC’21 en Quick’20 wisten tot dusver drie punten meer bijeen te sprokkelen en kunnen een veel beter doelsaldo overleggen. Voetbal247 zal aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen De Meern en Jong De Graafschap. Via Twitter is het duel te volgen via @DerdeDivisieZon

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD