Volg ons

Hoofdklasse

Bas Buimer (28) zet punt achter voetbalcarrière

Bas Buimer (28) zet punt achter voetbalcarrière

Bas Buimer zet al op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als topamateurvoetballer. De spits, dit seizoen uitkomend voor hoofdklasser Eemdijk, neemt de stap om zich volledig te kunnen wijden aan zijn baan als performance coach bij Almere City FC.

Buimer is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Groenen uit Bunschoten-Spakenburg. Daarvoor speelde hij bij FC Lisse en het Amsterdamse Swift. ,,Het lijkt alsof Bas al jarenlang bij Eemdijk speelt, maar hij is pas bezig aan zijn tweede seizoen. Helaas blijft het daarbij. Bas is een topspits en daarbij een jongen die oog heeft voor veel meer dan alleen voetbal”, reageert technisch manager Jan van Twillert op de clubsite.

Hij vervolgt: ,,Ik weet niet of het toeval is, maar na zijn komst gaat het daar niet slecht qua performance. Het is hem gegund en heeft hem ook voor de moeilijke keuze gesteld om te stoppen met voetbal om ook in de weekenden bij Almere te kunnen zijn. Een weloverwogen besluit die wij als club dan ook moeten accepteren. Ook voor Bas hoop ik dat we nog prestatief gaan voetballen en dat hij ons en zichzelf een afscheidscadeautje gunt van grote waarde. Mocht dat gewenste afscheid er niet komen, dan hebben we van je genoten en in het hart gesloten en hopen we dat je op verdwaalde donderdag of zaterdag eens aan komt waaien voor een paar afzakkertjes.”

Eemdijk ziet daarnaast ook vaste waarde Klaas Bout na dit seizoen afzwaaien.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse