maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieBart van Hintum voelt zich niet gewaardeerd door FC Groningen

Bart van Hintum voelt zich niet gewaardeerd door FC Groningen

Afgelopen maandag maakte FC Groningen bekend dat het na dit seizoen niet langer wil doorgaan met Bart van Hintum. Een dag na dit nieuws heeft de verdediger zelf ook gesproken met de media, hij ging in gesprek met RTV Noord en was allesbehalve blij. 

Bart van Hintum is vooral niet te spreken over technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De beleidsbepaler van de Groningers riep hem vorige week bij hem op kantoor om het slechte nieuws mede te delen. Een raar gesprek volgens Van Hintum, die naar eigen zeggen de hemel in geprezen werd.

“Fledderus gaf aan dat ik alle verwachtingen had overtroffen. Dat ik een op en top prof ben, voor de sport leef en belangrijk voor het team ben. Alles was helemaal positief, toch kwam de boodschap dat ze mijn contract niet gingen verlengen.”

Slecht verleden met Wormuth
Van Hintum denkt zeker te weten dat dit te maken heeft met de komst van trainer Frank Wormuth. De Duitse oefenmeester neemt in de zomer het stokje over van Danny Buijs en heeft in het verleden al eens samengewerkt met Bart van Hintum. “Ik ben ervan overtuigd dat het verleden met deze keuze te maken heeft, want voor mij is het 99 procent zeker dat de nieuwe trainer mij er niet bij wil. En dat geeft ook niet” zegt de 35-jarige verdediger op de website van RTV Noord.

Gehoopt op meer waardering
Van Hintum speelde in dit voetbaljaargang al 23 duels voor FC Groningen en had dan ook gehoopt op meer waardering van zijn werkgever. “Ik had eerlijk gezegd ook wel een beetje meer waardering verwacht en daarom ook wel gehoopt dat ze mij een nieuw contract zouden aanbieden. Ondanks mijn thuissituatie, ben ik dit seizoen zoveel mogelijk op de club geweest. Op bepaalde momenten, toen het met het team wat minder ging, heb ik het voetbal een paar keer verkozen boven een behandeling van mijn dochter. Daar stond mijn vrouw er toen alleen voor. Juist omdat ik zo belangrijk voor het team was, heb ik toen deze keuzes gemaakt.”

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]