zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBarendrechter Jongman: 'Mooie kans om nu van Vitesse te winnen'

Barendrechter Jongman: ‘Mooie kans om nu van Vitesse te winnen’

Het besluit van de KNVB om het duel tussen Jong Vitesse en Barendrecht (4-4) te laten overspelen komt voor Barendrecht-sterkhouder Joey Jongman als een verrassing: “Maar ik zie het als een mooie kans om van één punt drie punten te maken”, stelt hij tegenover TweedeDivisie.org.

Sterkste beloftenploeg

Jongman vond de Arnhemse beloften, spelend met onder meer Dauda, Ota en Nathan, in de onderlinge wedstrijd al aardig sterk: “De sterkste beloftenploeg die we tot dusverre troffen. Ik vond Jong Sparta en Jong FC Twente wat tegenvallen, maar Jong Vitesse maakte wel indruk. Vooral die Dauda, die scoorde er drie. Dat zegt wel wat.” Toch zijn de prestaties van Jong Vitesse wisselvallig in de Tweede Divisie. De talentvolle ploeg staat negende na vijftien wedstrijden, met twintig punten.

Jongman positief over Tweede Divisie

“Qua complex was Papendal prachtig, alleen de entourage viel wat tegen. Wat dat betreft speel ik liever tegen clubs als Katwijk of Spakenburg. Maar verder is de Tweede Divisie een prachtige competitie. De Topklasse vond ik al mooi, maar nu heb je de zeven beste zaterdag- en zondagploegen bij elkaar, waardoor je elke week een topwedstrijd speelt en vol aan de bak moet. En ik vind het leuk dat de beelden te zien zijn op FOX Sports.”

Groeien als team

Barendrecht is, mede dankzij de inbreng van Jongman, bezig aan een sterke reeks: “Ik trek een beetje de lijn van vorig seizoen door. Het draait goed bij ons. In het begin speelden we ook wel goed voetbal, maar vergaten we het af te maken waardoor we niet altijd de punten pakten. Inmiddels doen we het beide: goed voetballen en punten pakken. Ik merk dat we als team groeien.”

Normaal gesproken speelt Jongman ook volgend seizoen bij Barendrecht: “Ik heb nog een contract tot en met volgend seizoen. Op zich heb ik altijd wel de ambitie gehad om prof te worden, maar ik ben 26 jaar oud, dus dan is het niet heel realistisch dat dat nog gaat gebeuren. En doordat ik ook gewoon een baan heb, is de onderkant van de Jupiler League bijvoorbeeld niet zo interessant. Als er iets zou komen, dan zou het haast uit de Eredivisie of het buitenland moeten zijn, maar daar reken ik niet echt op.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD