Volg ons
Tim Eekman Barendrecht

Tweede Divisie

Barendrecht rekent na rust af met AFC

Barendrecht rekent na rust af met AFC

Barendrecht kan met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van coach Adrie Poldervaart boekte een 3-0 zege op AFC.

Angstgegner
Voorafgaand aan de wedstrijd kon je AFC nog betitelen als een angstgegner voor de ploeg uit Barendrecht. In de vorige drie ontmoetingen met de Amsterdammers verloren de rood-witten elke keer en ook het doelsaldo (één voor en negen tegen) was verre van rooskleurig. Nu moet er worden gezegd dat er nog maar weinig ontmoetingen tussen beide teams hebben plaatsgevonden vanwege het feit dat Barendrecht een zaterdagclub is en AFC een zondagclub. Dit seizoen draaien de Amsterdammers een zeer teleurstellend seizoen waarin het zelfs als nummer 18 en tevens laatste de ranglijst van de Tweede Divisie afsluit. De laatste ontmoeting op De Bongerd eindigde in een riante 1-4, met een hoofdrol voor AFC-aanvaller Matthijs Jesse (twee goals en één assist). Zaterdagmiddag moest de “supersub” het, zoals wel vaker, weer doen met een plekje op de bank naast trainer André Wetzel.

Van Splunter
Beide ploegen moesten vorige week een flinke nederlaag slikken (Barendrecht 3-0 tegen Kozakken Boys en AFC 0-4 tegen GVVV) en dus was het voor beide ploegen de laatste gelegenheid om toch nog even het blazoen op te poetsen en zodoende met een beter gevoel de winterstop in te gaan. Bij Barendrecht dacht trainer Adrie Poldervaart weer te kunnen beschikken over doelman Marc van Splunter. De goalie raakte begin november geblesseerd in het duel met Excelsior Maassluis en stond in de basisopstelling. In de warming-up bleek hij echter nog niet fit genoeg en was het ook nu weer Lee-Quincy Cheuk-A-Lam die de positie tussen de palen innam. Ook aanvoerder Joey Jongman ontbrak nog steeds in de selectie vanwege zijn blessure.

Khaldi
De eerste helft was er niet één met veel kansen. Beide ploegen hielden de bal graag in de ploeg en probeerden via een verzorgde opbouw de bal bij de gevaarlijke mensen te bezorgen. Dit zorgde er echter voor dat de momenten van balbezit vaak achterin plaatsvonden en er liever voor een pass breed of achteruit werd gekozen in plaats van naar voren. Een bijzondere rol was weggelegd voor middenvelder Ali Khaldi. De nummer elf van Barendrecht stond in het 5-3-2-systeem opgesteld als aanvallende linksback en moest vaak de opbouw verzorgen als ondersteuning van verdediger Jeffrey Aarts.

Moeizaam gevecht
De eerste echte kans van de wedstrijd kwam in minuut 19 op naam van Barendrecht-spits Bas Mourits. De spits kon echter de bal niet op doel krijgen. In minuut 30 had de spits een herkansing en enorme kans om de voorsprong voor Barendrecht op het bord te zetten, maar AFCkeeper Patrick Zonneveld behoedde zijn ploeg, met een goede reflex, hiervoor. Echt veel wapenfeiten waren er niet en je mocht wel spreken van een moeizaam gevecht.

Strafschopgarantie
De tweede helft begon met een enorme hagelbui die het veld op De Bongerd deels wit kleurde. Dit was niet de enige witte storm die de Amsterdammers belaagde, want ook Barendrecht was furieus uit de kleedkamer gekomen. De AFC-verdediging kwam steeds meer onder druk te staan en had de thuisploeg niet meer in de tang. Uiteindelijk ging het na vijf minuten in de tweede helft mis en was het verdediger Sam Nijpels die een overtreding in het strafschopgebied op de bewegelijke Ramy Samel maakte. Nijpels moest dit bekopen met een gele kaart, maar nog erger: met een penalty tegen. Als de roodbroeken een penalty krijgen, dan kan je als Barendrechter eigenlijk al automatisch juichend teruglopen naar de middenlijn, want de ploeg heeft een echte specialist in huis: Tim Eekman. De rechtsback en tevens aanvoerder bewees dit ook deze keer en liet Zonneveld kansloos; 1-0.

Aangeslagen
De Barendrechtse storm was nog niet gaan liggen, want drie minuten laten lag de bal wéér in het net van AFC. Ramy Salem werd in een counter weggestuurd, stuurde verdediger Nijpels makkelijk het bos in en knalde de 2-0 tegen de touwen. AFC leek aangeslagen, maar bleef wel voetballen. Vooral snelle buitenspeler Melvin Grootfaam werd gezocht, maar het ontbrak de Amsterdammers in de eindfase steeds aan geluk. Dit bleek maar weer toen Koen Bosma een bijna niet te missen kans, vanaf zo’n drie meter van het goal, tóch naast de paal wist te mikken. Vorig seizoen was Bosma nog goed voor negen goals uit achtentwintig duels, maar in deze jaargang stokt de productie van de aanvaller/middenvelder. Dit seizoen wist Bosma pas één keer te scoren. (Dit was echter wel een goal die we gaan terug zien in de lijst van de mooiste goals van het seizoen (afstandsschot tegen IJsselmeervogels,bijna vanaf de middenlijn)).

Genadeklap
Barendrecht was opzoek naar de genadeklap en die kwam er ook in de negentigste minuut. Ali Khaldi, die bijna op elke positie in het veld had gelopen, werd keurig bediend van de linker-zijkant door uitgerekend centrale verdediger Aarts en met een volley knalde hij de 3-0 binnen. Coach Adrie Poldervaart beloonde de doelpuntenmaker gelijk met een publiekswissel.

Werk aan de winkel
Zodoende pakt Barendrecht een verdiende overwinning en blijft het goed meedoen in de hogere regionen. AFC speelde redelijk mee, maar scoorde wéér niet. De ploeg heeft dit seizoen pas elf keer mogen juichen en dat is al acht keer minder dan de op een na minst scorende ploeg: VVSB (19 goals). Veel werk aan de winkel dus voor trainer André Wetzel om het vizier in de komende weken weer op scherp te zetten. De Amsterdammers vestigen daarbij hun hoop op Raily Ignacio, die in de winterstop overkomt van Kozakken Boys.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie