Volg ons

BVV Barendrecht

Barendrecht heeft aan bliksemstart voldoende tegen verzwakt FC Lisse

Barendrecht heeft aan bliksemstart voldoende tegen verzwakt FC Lisse

Barendrecht heeft de derde plaats overgenomen van GVVV na een relatief gemakkelijke overwinning in en tegen Lisse. De thuisploeg, dat al een waslijst aan afwezigen kende, zag tijdens de warming up ook nog Rowdy van der Putten afhaken en had de gehele wedstrijd geen antwoord op twee vroege goals van de bezoekers. Binnen twintig minuten was de, uiteindelijke, 0-2 eindstand al bereikt, Lisse bleek niet tot nauwelijks bij machte om nog enige spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Gehavende ploeg
FC Lisse wist voorafgaand aan het duel al dat zij het zonder, onder andere, Robert van Boxel, Brian van der Werff en het creatieve brein Martin van Eeuwijk moesten doen. Het uitvallen topscorer van der Putten was derhalve de tweede slok op de borrel. Bas Buimer werd in de punt van de aanval geposteerd, met Hanne Hagary, Rik Vermeulen en Ayoub Ait Afkir daar kort achter. De eerste mogelijkheid was ook nog wel voor de thuisploeg, Rik Vermeulen zag zijn schot geblokkeerd worden door een inspringende verdediger, maar daarna ging het gas even open bij de gasten. De eerste waarschuwing kwam van aanvoerder Joey Jongman, die een vrije trap ternauwernood voorlangs schoot. Twee minuten later besloot Ali Khaldi eens aan de wandel te gaan. Hij soleerde dwars door de as van de Lisser verdediging, omspeelde doelman Wesley Storm en tekende voor de openingstreffer. Vijf minuten later werd Melvin Oranje aan de linkerkant gevonden en vond hij, met een voorzet van de achterlijn, de mogelijk nog vrijere Bas Mourits. De spits hoefde zij hoofd maar tegen de bal aan te zetten om van dichtbij de voorsprong voor Barendrecht te verdubbelen. Omdat aangever Oranje twee minuten later buitenspel werd gegeven, werd zijn goal afgekeurd en bleef de marge bij twee.

Hagary
Barendrecht haalde de voet weer van het gas en gunde de thuisploeg de bal. Met meer dan voldoende energie, maar een even zo groot gebrek aan ideeën, ging de thuisploeg op jacht naar de aansluitingstreffer. Op basis van die energie kwamen er wel mogelijkheden voor de gastheren. Met name Hanne Hagary kreeg een drietal mogelijkheden voor rust, maar omdat zijn afwerking gelijke tred hield met de manier waarop de kansen tot stand kwamen (veel energie en weinig overleg), was Marc van Splunter twee keer een sta-in-de-weg en ging de derde poging naast.

Patstelling
Waar Lisse voor rust al nauwelijks in staat was om de verdediging van Barendrecht te verrassen met een voetballende oplossing, na rust werd dat mogelijk nog minder. Ait Afkir raakte halverwege de tweede helft nog wel de lat, maar zijn poging kwam uit een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. Omdat ook Barendrecht niet verder kwam dan het opvangen de thuisploeg, alleen Danny Monster kwam na een machtige loopactie nog gevaarlijk in het zestienmetergebied van Storm, bevond het duel zich de gehele tweede helft in een patstelling. Lisse kon niet beter, Barendrecht hoefde niet beter. In de laatste tien minuten zette Justin Valk doelman van Splunter nog een keertje aan het werk en Ait Afkir probeerde het nog eens van afstand, maar de voorsprong van Barendrecht kwam nooit echt meer in gevaar.

Cruciale week
Voor de Lissenaren is het te hopen dat hoofdtrainer Robbert de Ruiter, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat, bij zijn terugkeer ook weer een aantal basisspelers mag verwelkomen, want er komt, met wedstrijden tegen AFC uit en midweeks thuis tegen De Treffers op het programma, een cruciale week aan voor de Geelblauwen. Een week waarin FC Lisse het degradatiespook definitief de deur kan wijzen. Of datzelfde spook tot de laatste speeldag, en wellicht daarna, te logeren krijgt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over BVV Barendrecht