dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBarendrecht in extremis naast Katwijk; geen goals HHC

Barendrecht in extremis naast Katwijk; geen goals HHC

Katwijk heeft in blessuretijd de zege bij Barendrecht uit handen gegeven. De druk van de thuisploeg resulteerde in de 2-2 van Ramy Salem. HHC Hardenberg kreeg tegen Jong Sparta kans op kans, maar scoren deden de oranjehemden niet.

Barendrecht – Katwijk 2-2

Al in de openingsfase maakte Katwijk een fout achterin en Michiel van Dam moest het herstellen. Daarbij raakte hij geblesseerd en werd vervangen door Stefan Plat. Barendrecht kreeg vervolgens ook de eerste grote kans, maar Bas Mourits wist in zijn honderdste wedstrijd voor de Rijnmondse formatie Mark de Vries niet te passeren. Uit een corner tikte Marciano Mengerink aan de andere kant de bal net naast. De volgende spelhervatting was voor de bezoekers raak. Uit een snel genomen vrije trap door Susan kwam Mike van de Ban vrij voor het doel: 0-1. Het was echter razendsnel gelijk. Melvin Winterberg werd onderuit gehaald en Tim Eekman schoot vanaf elf meter raak.

In de tweede helft was het Katwijk dat de overhand kreeg. Eekman voorkwam met een tackle een grote kans voor Mengerink. Niet veel later werd de spits naar de grond gewerkt en wilde Katwijk een strafschop. Die bleef uit. Schoten van Donny van Oijen en in de rebound Mengerink werden gekeerd door Marc van Splunter. Na ruim een uur spelen was het wel raak. Susan wist in het strafschopgebied zijn tegenstanders uit te spelen en Mengerink werd bediend voor 1-2. De gelijkmaker leek toch alweer twee keer snel te vallen. Omar Hamdi haalde echter een kopbal van Winterberg van de lijn en Mourits scoorde vervolgens uit buitenspelpositie. Barendrecht zette echter door en diep in blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Ramy Salem kopte een vrije trap binnen: 2-2.

HHC Hardenberg – Jong Sparta 0-0

HHC zorgde voor het eerste gevaar. Een voorzet van Sargon Gouriye kon alleen niet worden afgerond door Jan Hooiveld. Koos Werkman vond minuten later wel de touwen, maar hij bleek buitenspel te hebben gestaan. Kansen bleven er in hoog tempo komen voor de thuisploeg, maar Hooiveld en Veldmate vuurden de bal over de lat. Na een drinkpauze bleef Sparta gelukkig dat het nog altijd 0-0 was, want Hooiveld schoot nog maar eens hard naast. Zo kon het gebeuren dat Sparta in de tweede helft ook speldenprikjes uit kon gaan delen. Na een fout van Zarbaf kwam er zelfs een grote kans, maar Sander Danes hield zijn doel schoon. In de slotfase volgden de kansen voor HHC Hardenberg zich toch weer in rap tempo op. De thuisploeg vergat echter te scoren en daardoor werden er opnieuw punten verspeeld.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD