woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBarendrecht en AFC verrassen Kozakken Boys en Spakenburg

Barendrecht en AFC verrassen Kozakken Boys en Spakenburg

De achtste speelronde in de Tweede Divisie is geopend met twee verrassingen. Barendrecht was te sterk voor Kozakken Boys, terwijl AFC opnieuw in de slotminuten wist toe te slaan. Ditmaal was Spakenburg het slachtoffer. Koninklijke HFC kon de ruime zege van vorige week tegen Spakenburg geen vervolg geven bij GVVV.

Barendrecht – Kozakken Boys 2-0

Op De Bongerd was het lang wachten op doelpunten, maar in de laatste vijf minuten ging het flink los. Ramy Salem opende het bal, waarop Jurien Gaari met rood naar de kant moest. In blessuretijd zorgde Richie Basoski ook nog voor 2-0, waardoor Barendrecht de tweede zege van het seizoen boekte. Kozakken Boys ging juist voor de tweede maal onderuit na de eerdere zeperd tegen Jong AZ.

GVVV – Koninklijke HFC 3-1

De afgelopen weken had GVVV moeite met scoren, dat werd tegen Koninklijke HFC doorbroken. De Haarlemse ploeg had vorige week juist vijf keer gescoord tegen Spakenburg, maar liep nu achter de feiten aan. Frank Tervoert opende de score en aan het begin van de tweede helft zorgde Robin Mulder voor 2-0. Cayfano Latupeirissa maakte ook nog de derde, voor Carlos Opoku in de slotfase iets terug kon doen. GVVV blijft zo meedraaien in de kopgroep, terwijl HFC op een degradatiestek staat.

Spakenburg – AFC 1-2

De beseftraining van Hans van de Haar heeft geen overwinning opgeleverd voor Spakenburg. In de livewedstrijd van FOX Sports namen de Blauwen nog wel het initiatief door na een uur te scoren. Tom Oostinjen zorgde voor 1-0, maar in de laatste tien minuten wist AFC zoals vaker dit seizoen toe te slaan. Pieter Koopman maakte gelijk en drie minuten voor tijd werd het ook nog eens 1-2 via Tom van de Brink. Het brengt de Amsterdammers naar de koppositie, al kan Jong AZ deze dit weekend weer overnemen. Spakenburg zakt naar de achtste plaats.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD