zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsBalende Jaimy Schaap(IJsselmeervogels) moet nog even geduld hebben voor rentree

Balende Jaimy Schaap(IJsselmeervogels) moet nog even geduld hebben voor rentree

Jaimy Schaap, de 27-jarige doelman van IJsselmeervogels, staar al drie wedstrijden langs de kant wegens een blessure en dat is balen. Voetbal247 sprak hem deze week en ondanks het feit dat hij zaterdag op de tribune op de Westmaat nog goede hoop had om het doel van IJsselmeervogels zaterdag a.s. weer te verdedigen in de opnieuw belangrijke wedstrijd tegen Kozakken Boys in Werkendam was de beslissing die hij moest nemen er toch eentje om “flink van te balen”. Bij de Vogels gaat Julian Prinsen voor de 4e achtereenvolgende wedstrijd in de hoofdmacht fungeren als “stand-in” voor Schaap bij de roodwitten.

Jaimy Schaap baalt als de welbekende stekker. “Ik ben bijna nooit geblesseerd en nu moet ik al voor de 4e keer toekijken. Dat is het ergste wat er is.”.

Wat voor blessure is het?
“Ik scheurde een spiertje in de lies en dat is een linke blessure. Te snel weer beginnen kan de blessure verergeren en in het ergste geval kan met dat het verdere seizoen gaan kosten. Het is dus beter de boel niet te forceren en liever een weekje wachten”

Kozakken Boys niet; de derby tegen Spakenburg wel?
” In de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys ben ik er definitief niet bij; althans als speler niet. De vissersderby tegen Spakenburg is natuurlijk iets heel speciaals maar dat moeten we van dag tot dag bekijken. Gaat een race tegen de klok worden, maar nogmaals we gaan geen enkel risico nemen en forceren niets”.

Jaimy Schaap is al een aantal seizoen de onbetwiste nummer 1 doelman van IJsselmeervogels. Een rustgevende factor in het doel van de Vogels, waar de achterhoede blind op kan vertrouwen.

Nooit aanbiedingen gehad van een BVO?
“Ik heb vroeger bij FC Utrecht O17 en O19 gespeeld en ook nog een aantal maanden bij FC Dordrecht. De FC Utrecht periode was in mijn pubertijd; kreeg toen te weinig aandacht en gaf er de brui aan; bij FC Dordrecht kreeg ik een aanvaring met de trainer en was het over en sluiten. Ik heb nu gekozen om maatschappelijk op de eerste plaats te zetten en dit te combineren met het voetbal. Voor mij een ideale combinatie”.

Wat doe je dan overdag?
“Ik run samen met mijn moeder een tweetal viskramen, die we overgenomen hebben van mijn vader die daarmee stopte. We staan daarmee op markten. Hard werken, veel gezelligheid en prima te combineren met voetballen”.

Je voorspelde bij aanvang van het seizoen al een lastig seizoen. Op grond waarvan?
” ik had niet het gevoel dat we nu direct tot de titelkandidaten zouden gaan behoren. Integendeel; een aantal nieuwe spelers die ingepast moesten worden dat niet in enkele weken gaat, de Coronaproblemen etc, etc. Maar dat het zo erg zou worden had ik niet verwacht. We moeten de komende wedstrijden punten gaan halen maar neem van mij aan dat het goed gaat komen”.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD