Volg ons

AZ, Vitesse, Sparta in Tweede Divisie, Twente bijna

De slotronde van de beloftencompetitie heeft de plaatsing voor de diverse divisies toch nog door elkaar geschud. Jong FC Utrecht won vorige week de topper van Jong AZ en maakte tegen FC Volendam geen fout meer. Ondanks een rode kaart bleef het bij 1-1. Daardoor mag FC Utrecht met het beloftenteam naar de Jupiler League.

FC Groningen voor 99% zeker de pineut

Jong Vitesse was al zeker van plaatsing voor de Tweede Divisie, maar ging op de slotdag nog voluit tegen Jong FC Groningen. Vitesse won met 2-1, waardoor Groningen moest afwachten wat de rest zou doen. Jong Sparta Rotterdam won verrassend van AZ en klom daarmee voorbij Groningen. Vervolgens was Jong FC Twente Ook nog te sterk voor Jong Achilles’29. Daarmee is Groningen de pineut en gaat niet naar de Tweede Divisie, behalve als er zaterdag nog bizarre dingen gebeuren bij de B-junioren. Bij de formule waarmee de beloftenteams verdeeld moeten worden tellen ook onder meer de jeugdteams mee. Groningen is afhankelijk van de B1 van Almere City, dat niet zo mogen winnen van Brabant United. En daarnaast mag Twente dan ook niet winnen. Mocht dit allemaal niet meezitten voor Groningen, plaatsen AZ, Vitesse, FC Twente en Sparta zich dus voor de Tweede Divisie.

Keuze maken voor speeldag

Daarmee blijven er zes clubs over voor de Derde Divisie. Naast Jong FC Groningen zijn dat Brabant United, Jong Almere City, Jong Achilles’29, Jong De Graafschap en Jong FC Volendam. De KNVB zal nog wel een beslissing moeten nemen, want van deze zes clubs hebben alleen Achilles’29 en De Graafschap de zondag als voorkeursdag opgegeven. Er zal dus één van de andere vier clubs nog naar de zondag moeten schuiven, de drie clubs die het hoogst zijn geëindigd zullen de voorkeurskeuze krijgen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie