dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCAZ maatje te groot voor Almere City

AZ maatje te groot voor Almere City

Almere City FC heeft niet voor een stunt weten te zorgen tegen AZ. De Alkmaarders boekten een vrij eenvoudige overwinning: 0-4.

Tandje bij
De ploeg van coach Jack de Gier kon in de beginfase aardig mee met de Eredivisionist, die met vrijwel haar sterkste elftal naar Almere was afgereisd. Na een half uur spelen zette AZ een tandje bij en nam het het heft in handen. Niet lang daarna opende Stijn Wuytens de score door geheel vrijstaand uit een corner raak te koppen.

Onmogelijke opgave
De Almeerders ontsnapten voor rust aan een grotere achterstand, onder meer met een schot van Jahanbakhsh op de lat. Direct na rust viel alsnog de tweede treffer voor AZ. Wout Weghorst profiteerde van een te korte terugspeelbal van Kvida. Na een uur spelen maakte Wouthorst zijn tweede, AZ’s derde treffer. Toen vrijwel direct daarna Kees van Buuren zijn tweede gele kaart kreeg, wist City dat het voor een onmogelijke opgave stond. Een kwartier voor tijd bepaalde Svensson de eindstand op 0-4.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD