Volg ons
Jong AZ

Tweede Divisie

AZ laat titel nog glippen; Sparta zet grote stap naar lijfsbehoud

AZ laat titel nog glippen; Sparta zet grote stap naar lijfsbehoud

Jong AZ heeft de titel nog niet gepakt in de Tweede Divisie. Op een bijna verlaten Papendal wist Jong Vitesse diep in blessuretijd de 2-2 te maken. Voor de Arnhemmers opnieuw een tik in de strijd tegen degradatie. Jong Sparta deed wel goede zaken door Jong FC Twente met 0-3 te verslaan.

Blessuretijd fataal

Zeven minuten voor het rustsignaal wist AZ de leiding te pakken. Lewis werd diepgestuurd met een steekpass, passeerde doelman Houwen en rondde rustig af. Zeven minuten voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor de Alkmaarse ploeg van Martin Haar. Alexander Büttner pegelde een vrije trap binnen. Een combinatie tussen Schouten en Stengs werd door eerstgenoemde afgerond met een hard schot in de korte hoek. Daarmee leek de titel binnen, maar diep in blessuretijd krulde Büttner een voorzet op het hoofd van Koryan: 2-2.

Sparta in linkerrijtje

Jong Sparta was in Hengelo veel te sterk voor Jong FC Twente. Bij de hekkensluiter stond Assaidi in de basis, maar ook hij kon de Tukkers niet op gang helpen. Duarte maakte al vroeg 0-1 en aan het begin van de tweede helft verdubbelde Felicia de voorsprong. Drie minuten voor tijd maakte Alhaft ook nog de 0-3. Door de overwinning is Sparta geklommen naar de achtste plaats en met een buffer van negen punten op Vitesse lijkt lijfsbehoud wel zeker te zijn. Twente staat nog altijd troosteloos laatste met vijftien punten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie