vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAZ en Sparta winnen beloftenduels

AZ en Sparta winnen beloftenduels

Jong AZ heeft de koppositie in de Tweede Divisie nog maar eens versterk. Het verschil met hekkensluiter Jong FC Twente was wel minimaal (1-0). Belangrijker was dan ook het duel tussen Jong Sparta en Jong Vitesse. Op Het Kasteel won de thuisploeg en doet daarmee goede zaken voor lijfsbehoud.

Eén treffer voldoende

Koploper Jong AZ had aan één doelpunt genoeg om de beloften van FC Twente te verslaan. Halverwege de eerste helft zorgde Guus Til voor de enige treffer van de avond. De Alkmaarse ploeg heeft daarmee alweer veertien punten voorsprong op zowel Excelsior Maassluis, Kozakken Boys en Katwijk. Daarnaast heeft de ploeg ook nog eens twee duels minder gespeeld. Onderin blijft Jong FC Twente laatste met een gat van liefst negen punten naar de promotie-degradatieplaatsen.

Sparta slaat een slag

Voor Jong Sparta was de zege op eigen veld cruciaal. In de eerste helft was het volledig eenrichtingsverkeer en zorgde Deroy Duarte met twee goals voor de 2-0-voorsprong. Dit had veel ruimer kunnen zijn, maar Sparta verzuimde te scoren. Daardoor kon de wedstrijd toch nog spannend maken toen Alexander Büttner na ruim een uur spelen een penalty mocht nemen. Het bleef echter bij 2-1. Sparta vliegt door de drie punten in één keer door naar de tiende plaats.Vitesse blijft op de vijftiende stek hangen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD