Volg ons
Jong AZ

Tweede Divisie

AZ en Sparta winnen beloftenduels

AZ en Sparta winnen beloftenduels

Jong AZ heeft de koppositie in de Tweede Divisie nog maar eens versterk. Het verschil met hekkensluiter Jong FC Twente was wel minimaal (1-0). Belangrijker was dan ook het duel tussen Jong Sparta en Jong Vitesse. Op Het Kasteel won de thuisploeg en doet daarmee goede zaken voor lijfsbehoud.

Eén treffer voldoende

Koploper Jong AZ had aan één doelpunt genoeg om de beloften van FC Twente te verslaan. Halverwege de eerste helft zorgde Guus Til voor de enige treffer van de avond. De Alkmaarse ploeg heeft daarmee alweer veertien punten voorsprong op zowel Excelsior Maassluis, Kozakken Boys en Katwijk. Daarnaast heeft de ploeg ook nog eens twee duels minder gespeeld. Onderin blijft Jong FC Twente laatste met een gat van liefst negen punten naar de promotie-degradatieplaatsen.

Sparta slaat een slag

Voor Jong Sparta was de zege op eigen veld cruciaal. In de eerste helft was het volledig eenrichtingsverkeer en zorgde Deroy Duarte met twee goals voor de 2-0-voorsprong. Dit had veel ruimer kunnen zijn, maar Sparta verzuimde te scoren. Daardoor kon de wedstrijd toch nog spannend maken toen Alexander Büttner na ruim een uur spelen een penalty mocht nemen. Het bleef echter bij 2-1. Sparta vliegt door de drie punten in één keer door naar de tiende plaats.Vitesse blijft op de vijftiende stek hangen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie