donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAZAZ en AC Milan akkoord over 18-jarige linksback uit Servië

AZ en AC Milan akkoord over 18-jarige linksback uit Servië

Zaterdagmiddag kwamen AZ Alkmaar en AC Milan tot een overeenkomt over de overname van Milos Kerkez. De 18-jarige Servische Hongaar heeft in Alkmaar een contract tot de zomer van 2026 getekend, meldt AZ op de eigen officiële website. 

Op de website van AZ geeft Kerkez te kennen dat hij erg in zijn nopjes is met een transfer naar AZ: “De keuze om naar AZ te gaan was snel gemaakt”, vertelt Kerkez. “AZ is de perfecte club voor jonge spelers om te ontwikkelen en te groeien. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Toen ik het stadion in liep zag ik mijn foto op het grote scherm. Dat was een bijzonder moment. Het geeft een ongelooflijk goed gevoel om hier te tekenen. Het is een eer om onderdeel uit te maken van AZ en ook mijn familie is er trots op.” aldus de jongeling.

Bij AZ gaat men vooral in op de technische kant van het aspect, hij is een welkome aanvulling voor de selectie: “Met de komst van Milos hebben we onze linksbackpositie weer dubbel bezet. Milos is nog jong en we zien in hem veel potentie. Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen met het oog om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ.” aldus technisch directeur Max Huiberts.

Over de concurrentie met Owen Wijndal heeft het talent het volgende te zeggen: “Owen (Wijndal, red.) is een heel goede speler. Ik ga daar mijn voordeel uithalen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien. En natuurlijk ga ik ook de concurrentie aan, dat is topsport.”

Kerkez gaat in Alkmaar met rugnummer 26 spelen. Voordat hij bij AC Milaan terechtkwam speelde hij voor ETO FC Györ, waar hij in 2020 debuteerde in het betaalde voetbal. Hij speelde in totaal 18 officiële wedstrijden voor de club uit Hongarije. De in Servië geboren back speelt overigens zijn interlands voor de jeugdelftallen van Hongarije. Voor AC Milan speelde hij nooit.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]