zondag, maart 7, 2021
Home Competities Eerste Divisie Avonturier Van den Broek in Zweden: 'Van staan onder de lat...

Avonturier Van den Broek in Zweden: ‘Van staan onder de lat naar sleutelen aan auto’s’

Phil van den Broek is een van de Nederlandse voetballers die momenteel onder contract staan bij een club over de grens. De doelman maakt deel uit van de selectie van het Zweedse Morön BK waarmee hij maandag weer zal starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan kan hij ook weer zijn tijdelijke baan in de autogarage opzeggen en gaan doen waarvoor hij naar het buitenland vertrok, voetballen.

- Advertentie -

Werken in een garage
Voor de doelman, die in het verleden onder meer deel uitmaakte van de selectie bij het toen in de Eerste Divisie uitkomende RKC Waalwijk en FC Eindhoven, zou zijn nieuwe avontuur bij de Zweedse club starten in de maand januari 2020. Het liep echter anders. ,,Op 16 maart van dit jaar ben ik pas vertrokken naar Zweden. Dat was later dan verwacht, maar gelukkig kon ik fit blijven met behulp van mijn fysiotherapeut Freek Laumen van Sportagon. Het was alleen wel een gedoe met vluchten om hier te komen. Toen ik eenmaal in Zweden was hoorde je weinig tot niets over Corona of strengere regels. We zijn toen gestart met trainingen en speelden oefenwedstrijden, maar twee weken later kregen wij te horen dat de competitie verlaat zou worden. Vanaf dat moment, eind maart, had ik dus al een soort van vakantie. Daarna besloot de club om de meeste contracten ‘on hold’ te zetten, dit om de club ook wat te helpen. ,,Ik heb toen besloten om werk te zoeken. Eigenlijk kon ik direct aan de slag bij een grote autogarage hier. Zo snel kan het dus gaan, van het staan onder de lat naar sleutelen aan een auto. Ik werk hier sinds die tijd fulltime en daar beleef ik plezier aan, het is ook voor het sociale aspect heel erg goed. Ik leer langzaam aan de Zweedse taal en heb hierdoor mensen leren kennen en vrienden weten te maken”, aldus Van den Broek tegenover Voetbal247.

Corona
De maatregelen die genomen zijn in Nederland ten gevolge van het coronavirus zijn anders dan die in het land waar de doelman nu werkt en leeft. ,,In Zweden is het allemaal heel anders als je dat zou vergelijken met andere landen. Hier maakt men nog welk eens een grapje over Corona. Het lijkt alsof niemand er echt bang voor is. Laatst hadden wij bij de garage contact met iemand waar twee dagen later een familielid van overleed aan Corona. Natuurlijk maak je je dan zorgen, maar als je ziet dat anderen dat helemaal niet doen dan is dat opvallend als je kijkt naar hoe het er in Nederland aan toe gaat. Ik ben toch heel blij dat ik hier ben, in de stad waar ik woon en werk zijn er 20 besmettingen bekend, dus minder als je dat vergelijkt met ons land denk ik.”

Studie
Naast zijn baan werkt Van den Broek ook hard aan zijn toekomst. ,,Ik studeer via de VVCS-academie voor personal trainer en life coach. Over twee weken heb ik online mijn examens en daarvoor was het wel een voordeel dat de competitie nog even uitgesteld werd. Het is toch wel wennen om nu te werken van 07:00 uur tot 19:00 uur. Dat zijn andere uren dan die je maakt als voetballer. Op deze manier krijg je nog meer waardering voor hoe goed je het hebt als je met voetballen je geld kunt verdienen.”

Start competitie
De Zweedse voetbalbond besloot recent dat de bal in competitieverband weer zal gaan rollen in de maand juni. De competitie zal er echter heel anders uitzien dan in voorgaande jaren. ,,Maandag beginnen wij weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er is nu besloten om op 14 juni weer te starten met de competitie waarbij iedere club maar één keer tegen elkaar speelt. Hierdoor is het dus makkelijker om te promoveren, maar ook erg riskant als je een paar wedstrijden niet de benodigde focus hebt. Nu is het doel van handhaving in de competitie dan ook bijgesteld naar promotie. Als ik kijk naar het team, de coach en de staf denk ik dat het mogelijk moet zijn.”

Familie
Na de beoogde start van de competitie in juni hoopt Van den Broek in juli, tijdens de pauze van de competitie weer even terug te kunnen keren naar Nederland. ,,In de maand juli zijn wij één maand vrij en dan zou het mogelijk zijn om weer naar huis te gaan. Allemaal dus wel afhankelijk van de ontwikkelingen in de wereld. Met al het vreselijke wat er nu speelt hoop ik echt even naar familie te kunnen, je wilt iedereen dan toch graag weer even zien. De keuze voor deze club en het land Zweden is voor mij echt de juiste geweest. Het is een geweldige ervaring en nu maar hopen op een mooi seizoen met dan uiteindelijk de derde promotie op rij”, besluit de doelman zijn verhaal.

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES