dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAvonturier Van Gelderen niet voor eeuwig bij AFC: "Wil hogerop"

Avonturier Van Gelderen niet voor eeuwig bij AFC: “Wil hogerop”

Met Jordi van Gelderen heeft AFC een centrale verdediger in de selectie met de nodige ervaring. De 26-jarige verdediger speelde zelfs een aantal wedstrijden in de Europa League. AFC moet genieten van Van Gelderen zolang het kan, want hij is niet van plan om jaren bij de Tweede Divisionist te blijven. “Ik wil weer hogerop.”

Van Gelderen houdt van het avontuur

In 2011 koos Van Gelderen voor een opvallende club in zijn carrière. Een club uit Indonesië stond op de stoep, op het moment dat hij voor Argon speelde. Hij tekende een contract bij FC Malang, maar lang duurde zijn eerste buitenlandse avontuur als voetballer niet. “Financieel leek het aantrekkelijk, maar het bleek al snel dat ze mijn salaris niet konden betalen”, blikte de voetballer terug met De Telegraaf. Daarop keerde ik terug naar Argon en kwam daarna bij Jong Willem II terecht.”

Uitwedstrijden zes à zeven uur onderweg

Lang bleef Van Gelderen niet bij de Tilburgers, want hoewel het avontuur in Indonesië niet naar wens was verlopen smaakte het naar meer. Via een aantal contacten kwam hij terecht in Finland, bij FC KTP. “Daar speelde ik uiteindelijk vijf seizoenen. Daarbij heb ik ook wat duels in de Europa League meegemaakt.” In totaal kwam hij vier keer uit in de Europa League voor FC KTP en ook in de Finse competitie was hij een belangrijke kracht. Na vier seizoenen vond hij het mooi geweest. “Bij uitwedstrijden was je zomaar zes à zeven uur onderweg. Ik wilde dit op een gegeven moment niet meer. Dankzij wat contacten ging ik bij een Roemeense club kijken. Maar na vier weken vlogen de trainer en de president eruit. De nieuwe president die kwam wilde niet met de spelers verder die door de vorige trainer waren aangetrokken.”

Na AFC een nieuw avontuur

Een nieuwe club in het buitenland vinden lukte Van Gelderen niet. Daarom werd er weer gekeken naar een ploeg uit Nederland. “Met Koen Bosma – we hebben samen in de jeugdopleiding van Haarlem gezeten – heb ik in Nederland altijd contact gehouden. Dankzij hem voetbal ik nu bij AFC.” Van Gelderen kon ook naar Koninklijke HFC en ook de Jupiler League-clubs MVV en Fortuna Sittard toonden belangstelling. Uiteindelijk werd het AFC, maar voor hoe lang is de vraag. “AFC paste uiteindelijk het beste bij mij. Toch wil ik weer hogerop. Dat heb ik de club ook laten weten. Het is nu belangrijk dat ik onder trainer Ton du Chatinier verder groei”, aldus de centrale verdediger, die tegen Jong FC Twente(1-2-winst) geblesseerd uitviel in gesprek met De Telegraaf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD