HomeAustralian OpenAustralian Open live stream: hoe te kijken en startdatum

Australian Open live stream: hoe te kijken en startdatum

De Australian Open is weer begonnen en dat betekent 2 weken tennisplezier vanuit down-under! De afgelopen weken was er al veel te doen over het toernooi en vooral de aanwezigheid van de Servische tennisser Novak Djokovic. 

Hij is er uiteindelijk niet bij door problemen rondom een medische uitsluiting voor vaccinatie en een visa om het land in te mogen. Uiteindelijk besloot de Australische minister dat Djokovic niet welkom was en op het vliegtuig terug naar huis moest. 

Het toernooi gaat ook zonder Djokovic natuurlijk gewoon door. De favoriet bij de mannen is er uit en ook bij de vrouwen is er geen duidelijke favoriet. Het toernooi ligt dus helemaal open; wil jij mee kijken? Lees snel verder hoe jij Australian Open livestreams kijkt!

Wanneer is de Australian Open?

wedden op tennis

Wanneer: Maandag 17 januari tot en met zondag 30 januari

Australian Open: Live stream

De Australian Open bekijk je gratis via een goksite als Bet365. Je hoeft hier alleen geld te storten en daarna kun je meteen de wedstrijden kijken waar jij in geïnteresseerd ben.

Alle Australian Open wedstrijden worden bij Bet365 op deze manier, met commentaar, als livestream aangeboden. Tegelijkertijd zie je alle statistieken van de wedstrijd en kun je met goede onderbouwing een weddenschap plaatsen! 

Australian Open: Voorbereiding & laatste nieuws

De afgelopen 10 jaar wist Novak Djokovic maar liefst 7 keer de Australian Open te winnen, de enige andere winnaars waren de Zwitsers Roger Federer en Stanislav Wawrinka. Djokovic was dus de absolute favoriet voor dit toernooi.

Met nog een Australian Open-titel had Djokovic ook het record aantal Grand Slams op naam gekregen. Momenteel deelt hij dit record van 20 grand slams met Roger Federer en Rafael Nadal. 

Nederlanders op de Australian Open

Kiki Bertens sloot in 2021 haar tenniscarrière af en is er dus niet meer bij om de Nederlandse trots te verdedigen. Bij de vrouwen zijn nog wel Arantxa Rus (31) en Arianne Hartono (25) aanwezig voor Nederland. 

Bij de mannen is er de afgelopen tijd wat hoop voor de Nederlanders ontstaan. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben beide een aantal goede resultaten weten te boeken in 2021 en proberen dat mee te nemen naar 2022. 

Griekspoor speelt zijn eerste ronde wedstrijd tegen de Italiaan Fognini. Botic van de Zandschulp zal in zijn tweede Australian Open aantreden tegen de Duitser Struff. 

Australian Open: Wanneer zijn de wedstrijden?

Maandag 17 januari begint de Australian Open en voor de liefhebbers wordt het veel nachtwerk. In Australië loopt de klok 10 uur voor en dus begint de Australian Open elke dag om 1 uur ’s nachts Nederlandse tijd. 

Op vrijdag 28 januari zijn de halve finales van de mannen, een dag later spelen de vrouwen de finale. Zondag 30 januari begint om 4 uur ’s nachts Nederlandse tijd de finale bij de mannen. 

Australian Open: De favorieten

Bij de mannen zien de bookmakers Daniil Medvedev als nieuwe favoriet na het wegvallen van Djokovic. Ook Alexander Zverev en Rafael Nadal worden goede kansen toegedicht om er met de winst en het prijzengeld van bijna 3 miljoen dollar van door te gaan. 

De Nederlanders doen volgens de bookmakers niet mee voor de eindwinst. Je krijgt bij de inzet van één euro meer dan 200 euro terug als één van de Nederlanders de Australian Open mee neemt naar ons land. 

De favorieten bij de vrouwen

Bij de vrouwen is het al een aantal jaren lastig om te voorspellen wie er met de eindwinst op een grand slam van door gaat. Serena Williams is er na de halve finale van vorig jaar, dit jaar niet bij. 

De bookmakers schatten de kans van Ashleigh Barty het hoogst in, gevolgd door Naomi Osaka, de winnares van vorig jaar. Osaka nam vorig jaar tijdelijk afstand van  het tennis vanwege haar mentale gezondheid. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.