dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieASWH'er Van Driel snapt belangen beloftenteams

ASWH’er Van Driel snapt belangen beloftenteams

Snoeihard is de kritiek van veel fans en bestuurders van amateurclubs over beloftenteams. Maar er is ook nuance te vinden, zoals bij Mels van Driel, speler van ASWH en oud-prof. In Voetbal International stelt hij zelfs graag jaren terug als jeugdspeler te hebben willen rijpen in de omgeving waar nu de talenten van menig profclubs al op jonge leeftijd weerstand ervaren van de volwassen semi-profs uit de Tweede en Derde Divisie.

Groei
,,Voor profclubs is het echt een uitkomst. Spelers op die leeftijd hebben weerstand nodig om zich te ontwikkelen. Ik had in mijn beloftentijd graag deze mogelijkheid gehad. Je ziet ook dat het werkt voor ze. Wij speelden aan het begin van het seizoen Jong Volendam omver en in de tweede ontmoeting zag je dat ze zo gegroeid waren”, vertelt de oud-speler van Excelsior, Fortuna Sittard en RBC Roosendaal.

Competitievervalsing
Hij vervolgt: ,,Ik ben er honderd procent zeker van dat het ze helpt. Fysiek, mentaal, dat willen we toch graag als we het over de toekomst van ons voetbal hebben? Ikzelf vind het alleen maar mooi als ik tegenover een prof sta, maar ik snap dat clubs daar moeite mee hebben. De ene week die speler, de andere week een ander, ik snap dat clubs dat kunnen zien als competitievervalsing. Zeker als je als amateurclub ambities naar boven hebt. Nu praat ik als amateur, hè.”

Werken naast voetbal
Van Driel doorliep zelf de jeugdopleiding van Feyenoord. Voor hem is de ene beloftenploeg de andere niet: ,,Voor de beker tegen Ajax of AZ is schitterend, maar met alle respect: op een koude zaterdagmiddag bij Almere City of Volendam is gewoon niet leuk. Als amateurclub wil je regioderby’s spelen of tegen de topamateurclubs op mooie complexen. Beloftenelftallen hebben niets met het amateurvoetbal te maken. Voor ons is dit niveau het hoogst haalbare, beloften willen hogerop. Er zijn tegenstrijdige belangen. Er wordt onderling zeker over gesproken. Wij hebben spelers die zes of zeven dagen in de week werken naast het voetbal. En dan moet je op zaterdag naar Jong Groningen. Heb je trouwens ook als je zaterdag en zondag mixt. Die lange afstanden, daar zit niemand op te wachten. Het gaat amateurclubs om mensen uit de regio te trekken, sponsors te binden en een mooie kantine-omzet te hebben. Dat moet de KNVB gaan inzien.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD