woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagASWH weert zich kranig en verliest nipt bij AZ

ASWH weert zich kranig en verliest nipt bij AZ

ASWH is uitgeschakeld in de KNVB Beker door AZ, waardoor alle clubs uit de Tweede Divisie en Derde Divisie uit de beker liggen. In Alkmaar eindigde het door twee goals die telkens aan het einde van de helften vielen op 2-0 voor de formatie uit de Eredivisie.

Veel bekende Jong-spelers

John van den Brom gaf bij AZ veel spelers uit het beloftenelftal, koploper in de Tweede Divisie, de kans om zich te bewijzen. Zo stond Olij op doel en begonnen Lewis, Hatzidiakos, Helmer en Stengs. Garcia mocht invallen, terwijl de aanvallers Tankovic, Mühren en Friday die regelmatig minuten hebben gemaakt bij Jong AZ, ook in de basis stonden. Zowel Muhren als Friday scoorden.

Goede kansen voor ASWH

Toch kreeg ASWH, dat eerder zowel De Treffers als Spakenburg in ware thrillers wist te verslaan, voldoende kansen om ook wat af te dwingen. Een kopbal uit een vrije trap van Mels van Driel ging na een klein half uur naast. Jesper van den Bosch zag zijn kopbal zelfs uit een corner van de lijn worden gehaald door Helmer. Het was een cruciaal moment, want niet veel later maakte Mühren de 1-0. Aan het begin van de tweede helft leek ASWH recht te hebben op een strafschop, maar er werd niet gefloten na een overtreding op Peter de Lange. Een kwartier voor tijd raakte AZ de paal en werd de thuisploeg steeds dominanter. Vlak voor tijd wist Friday uit een rebound het duel te beslissen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD