Volg ons
Peter de Lange AZ ASWH

Derde Divisie Zaterdag

ASWH weert zich kranig en verliest nipt bij AZ

ASWH weert zich kranig en verliest nipt bij AZ

ASWH is uitgeschakeld in de KNVB Beker door AZ, waardoor alle clubs uit de Tweede Divisie en Derde Divisie uit de beker liggen. In Alkmaar eindigde het door twee goals die telkens aan het einde van de helften vielen op 2-0 voor de formatie uit de Eredivisie.

Veel bekende Jong-spelers

John van den Brom gaf bij AZ veel spelers uit het beloftenelftal, koploper in de Tweede Divisie, de kans om zich te bewijzen. Zo stond Olij op doel en begonnen Lewis, Hatzidiakos, Helmer en Stengs. Garcia mocht invallen, terwijl de aanvallers Tankovic, Mühren en Friday die regelmatig minuten hebben gemaakt bij Jong AZ, ook in de basis stonden. Zowel Muhren als Friday scoorden.

Goede kansen voor ASWH

Toch kreeg ASWH, dat eerder zowel De Treffers als Spakenburg in ware thrillers wist te verslaan, voldoende kansen om ook wat af te dwingen. Een kopbal uit een vrije trap van Mels van Driel ging na een klein half uur naast. Jesper van den Bosch zag zijn kopbal zelfs uit een corner van de lijn worden gehaald door Helmer. Het was een cruciaal moment, want niet veel later maakte Mühren de 1-0. Aan het begin van de tweede helft leek ASWH recht te hebben op een strafschop, maar er werd niet gefloten na een overtreding op Peter de Lange. Een kwartier voor tijd raakte AZ de paal en werd de thuisploeg steeds dominanter. Vlak voor tijd wist Friday uit een rebound het duel te beslissen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag