maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsASWHASWH verslaat FC Lienden en is Tweede Divisionist

ASWH verslaat FC Lienden en is Tweede Divisionist

ASWH speelt volgend seizoen in de Tweede Divisie. De ploeg van Cesco Agterberg rekende in de finale van de play-offs af met FC Lienden. Op de Abdijhof werd het 0-2.

Nadat in Hendrik Ido Ambacht FC Lienden met een enigszins gelukkige 0-1 zege was vertrokken, wist ASWH dat het geen andere keus had dan vanaf het begin alle registers open te trekken. Dat deed de ploeg van Agterberg dan ook. Ismail Yildirim kreeg direct al een grote kans, gevolgd door een aardige mogelijkheid van zijn aanvalskompaan Bilal El Amrani. FC Lienden stelde daar na een half uur spelen een mogelijkheid voor Rafael Uiterloo tegenover. Vlak voor rust viel de 0-1, een pegel van de voet van ASWH-aanvoerder Jesper van den Bosch.

Na rust tapte FC Lienden spreekwoordelijk ‘uit een ander vaatje’. De ploeg van Hans van de Haar oogde feller en kreeg al snel enkele aardige kansen. Zo trof Salim Mansouri de lat. De spanning nam daarmee behoorlijk toe, waardoor ‘profscheidsrechter’ Rob Dieperink genoodzaakt was enkele kaarten te trekken. Het was een fase waarin Lienden sterker werd. De Betuwse ploeg kreeg kansen op de gelijkmaker, maar juist toen het duel leek af te stevenen op verlenging sloeg ASWH nogmaals toe.

Sam van de Kreeke krulde in blessuretijd een vrije trap binnen en zorgde voor een ware extase bij alles was ASWH-minded was. Het zorgde in de resterende tijd tevens voor kortsluiting bij Lienden, waar zowel invaller Mo Ajiach als Milad Intezar met rood van het veld werden gestuurd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD