maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagASWH stunt nu ook bij Spakenburg; TEC uit KNVB Beker

ASWH stunt nu ook bij Spakenburg; TEC uit KNVB Beker

ASWH heeft voor de tweede ronde op rij in de KNVB Beker een uitwedstrijd bij een club uit de Tweede Divisie weten te winnen. Na De Treffers (0-3) moest nu Spakenburg eraan geloven na verlenging met 2-3. Daarmee was het een herhaling van zetten, twee jaar geleden werd de Super Cup ook al op De Westmaat veroverd. TEC kon geen vuist maken tegen SC Cambuur: 0-4.

Blessures breken lelijk op

Spakenburg had in het eerste halfuur de overhand, maar raakte defensief wel in de problemen. Sten Vreekamp moest noodgedwongen naar de kant en niet veel later raakte ook Tim Sanders geblesseerd. In die fase kreeg Philip Ties een levensgrote kans, maar hij schoot vrij voor het doel over. De blessure van Sanders brak daarna lelijk op. Hij moest zijn directe tegenstander Robbert Olijfveld laten gaan en die wist oog in oog met Theo Timmermans af te ronden. Direct daarna ging ook Sanders richting kleedkamer. Op slag van rust leken Danny van den Meiracker en Niels Buijtenhuis uit corners gelijk te maken, maar in beide gevallen werd de bal van de lijn gehaald.

Alsnog in verlenging

In de tweede helft was Spakenburg de bovenliggende partij en leek de gelijkmaker opnieuw in de lucht te hangen. Met een vlijmscherpte counter sloeg ASWH toch opnieuw toe. Peter de Lange, de afgelopen twee seizoenen verpieterd op de bank bij Spakenburg maar nu al goed voor tien goals in de Derde Divisie, rondde af voor 0-2. Kees Tol werd gebracht als verse aanvaller en zijn voorzet werd door Van den Meiracker naast gekopt. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Doelman Nooteboom liet een voorzet door zijn benen glippen en daardoor kon Olivier Pilon scoren. Dit slippertje maakte hij deels goed door een onwaarschijnlijke redding met zijn voeten op een reboundinzet van Ties. Zo leek het bij 1-2 te blijven tot diep in blessuretijd Van den Meiracker alsnog de gelijkmaker binnenkopte. De thuisploeg slaagde er echter niet in om door te drukken en het was ASWH dat opnieuw op voorsprong kwam. Peter Verhoeve scoorde de 2-3 uit een vrije trap en daarbij bleef het.

Snel te grote achterstand

TEC  kwam na vijf minuten door een wondertreffer op achterstand. Jamiro Monteiro haalde van zeker veertig meter uit en met een bizarre zwabber verdween de bal tegen de touwen.  Matthijs van Gessel deed iets terug, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Dat was na een halfuur niet het geval voor de inzet van Jordy van Deelen (0-2). Vlak voor rust maakte hij ook de derde. De wedstrijd bleef daarna lang ongewijzigd tot in blessuretijd. Monteiro schoot ditmaal van binnen de zestien meter de vierde achter Sebastian van der Sman.

Uitslagen KNVB Beker 2016-2017

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD