maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagASWH komt uit een diep dal: "Nooit een team geweest"

ASWH komt uit een diep dal: “Nooit een team geweest”

ASWH heeft alle jaren van de Topklasse tegen promotie aangehikt. De stap vanuit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie Zaterdag werd afgelopen zomer wel gemaakt en nu draait de ploeg van Jack van den Berg ook mee in de kopgroep. Reden voor RTV Rijnmond om op bezoek te gaan in Hendrik-Ido-Ambacht.

Een te goede ploeg

Mels van Driel heeft een opvallende uitleg van het telkens mislopen van promotie naar de Topklasse. “Ik denk dat wij eigenlijk een te goede ploeg hadden. Te veel jongens waren te goed, maar konden het op mentaal gebied niet opbrengen om iedere week vol gas te geven. En we zijn nooit een team geweest, met te veel jongens die voor zichzelf voetbalden. Als team moet je voor elkaar willen werken en dat is vier jaar lang niet zo geweest. Vorig jaar is dat wel wat gegroeid.”

Moeten allemaal verder willen

Vorig seizoen begon ASWH onder de teruggekeerde Van den Berg heel moeizaam, maar een sterk slotstuk gevolgd door de play-offs tegen Noordwijk leverden toch nog promotie ook. De trainer legde de lat gelijk hoog. “Als je mij binnen haalt zal je allemaal een stapje harder moeten lopen. Ik vind iets van de kantine en van het sponsorhome. En ik vind ook dat we nog altijd video-analyse moeten hebben. Je moet met z’n allen wel verder willen.”

Een schop had ik niet erg gevonden

Afgelopen seizoen ging het dan ook allemaal niet vanzelf, zo geeft ook Michel Devilee van de technische commissie toe. “Iedereen heeft moeten wennen aan de aanpak van Jack. We zijn zoekende geweest en er zijn momenten geweest dat we dachten dat het niet meer goed zou komen.” Van den Berg gaat zelfs nog een stap verder. “Ik heb in oktober wel gedacht dat als ze me een schop zouden geven, dan is het ook goed. Ik had een contract voor twee jaar en dat is wat duur om af te kopen. Dus dat heeft me misschien wel gered, maar ik had het niet erg gevonden. Ik had het namelijk niet goed naar mijn zin. Het voetbal, de resultaten en de sfeer waren niet goed. Dat is na de winterstop omgeslagen. Dat we dit nu konden had ik niet verwacht. We voetballe

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD