vrijdag, februari 26, 2021
Home Clubs ASWH ASWH-coach Veenstra: 'Wij gaan hier niet van in paniek raken'

ASWH-coach Veenstra: ‘Wij gaan hier niet van in paniek raken’

Een week nadat ASWH in eigen huis een puntje overhield aan de eerste kennismaking met de Tweede Divisie, was de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht kansloos bij het eerste uitduel tegen Katwijk. Katwijk was simpelweg twee klassen beter dan de ploeg van coach Rogier Veenstra, zag de jonge trainer zelf ook. ,,Vorige week dacht ik nog: dit gaat ons wel lukken, vandaag had ik dat gevoel een stuk minder.”

,,We willen graag vooruit voetballen en hoog druk geven, maar daar zijn we vandaag nauwelijks aan toe gekomen,” analyseert Veenstra in gesprek met Voetbal247.nl na de 3-0 nederlaag. ,,Katwijk was vandaag gewoon te sterk voor ons.” De van GOES overgekomen trainer benadrukt dat hij niettemin wel blijft geloven in zijn visie en spelopvatting. ,,Ik neem vaak FC Emmen als voorbeeld. Zij blijven op hun manier en binnen hun mogelijkheden vanuit een gedachte spelen en voetballen toch voor het tweede seizoen op rij in de Eredivisie.” Veenstra beseft dat die manier van denken ook wel eens kan leiden tot een zeperd. ,,Emmen ging er in de Johan Cruijff Arena ook twee keer kansloos af tegen Ajax. Wij zullen ook tegen tegenstanders aanlopen, die, zoals Katwijk vandaag, gewoon te goed zijn voor ons.” Van Veenstra hoeven we echter geen gekke uitspattingen te verwachten na een dergelijke zeperd. ,,Wij gaan hier niet van in paniek raken.”

,,We spelen tegen een ploeg met een ton aan ervaring op het hoogste amateurniveau, met een trainer die dit al twintig jaar langer doet dan ik. Dan kunnen we wel gaan denken dat het allemaal een brug te ver is voor ons, of de boel achterin helemaal dicht timmeren, maar daar doen we onszelf uiteindelijk te kort mee”, vervolgt Veenstra. ,,Ik geloof dat vasthouden aan je visie zich op de langere termijn gaat uitbetalen. Vorige week kwamen we in fases toe aan vooruit voetballen, vandaag werden helemaal teruggedrukt in ons eigen strafschopgebied,” stelt Veenstra. ,,Dat is wel even pijnlijk en dat moeten we even verwerken, maar vanaf maandag gaan we ons voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Scheveningen. Tegen hen krijgen we het wellicht meer voor elkaar om ons eigen spel op de mat te leggen.”

Veenstra gaat dat niet doen als een trainer met een kras op de ziel. ,,We moeten vooral leren van dit soort wedstrijden. Wat deed Katwijk om de druk er bij ons zo op te houden? Hoe kregen zij het voor elkaar om telkens Joey Jongman vrij te krijgen? Daar ga ik met de ploeg mee aan de slag”, toont Veenstra zich strijdbaar. ,,Dit zijn harde lessen, maar je moet juist van de harde lessen willen leren.”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments