Volg ons

Tweede Divisie

‘ASV Harry Zwarthoed’ wervelt langs paniekerig FC Lienden

‘ASV Harry Zwarthoed’ wervelt langs paniekerig FC Lienden

De Dijk heeft een overtuigende 4-2 zege geboekt op FC Lienden. Harry Zwarthoed ontpopte zich tot grote man voor de Amsterdamse ploeg, die tevens haar laatste strohalm pakte in de strijd tegen directe degradatie.

Turbulente week
Met de nederlaag sloot FC Lienden een toch al dramatische week in mineur af. De Betuwse club zag Hans Kraay jr afgelopen afgelopen dinsdagavond onverwacht opstappen als gevolg van een emotionele woordenwisseling met enkele sponsors en supporters na afloop van het duel tegen Excelsior Maassluis. Met assistent Jan Veldhuyzen als eindverantwoordelijke op de bank maakte Lienden voor rust een ontluisterend zwakke indruk. Na een klein kwartier kreeg Adham El Idrissi al twee goede kansen, maar de rappe aanvaller wist ze niet te verzilveren.

Zwarthoed-show
Enkele minuten later demonstreerde Harry Zwarthoed, volgend seizoen actief bij Hoofdklasser RKAV Volendam, binnen ruim twintig minuten zijn klasse met vier prachtige treffers. Tussendoor benutte de tamelijk onzichtbare Danny van den Meiracker een strafschop. De desastreuze tussenstand zorgde er tevens voor dat de mondelinge afspraak tussen FC Lienden en De Dijk bij de winterse overstap van ‘Appie’ Loukili werd geschrapt: de spits zou eigenlijk niet meedoen tegen zijn oude club, maar bij de Betuwse club was de nood dusdanig groot dat de behendige aanvaller alsnog inviel.

Alles-of-niks
Na de pauze speelde Lienden logischerwijs alles-of-niks. Daardoor wankelde De Dijk met name in de beginfase, zeker toen Van den Meiracker al snel de 4-2 scoorde. Maar naar mate de tweede helft vorderde, kreeg de ploeg van Jochem Twisker steeds beter grip op de aanvalsgolven van Lienden. Loukili kreeg wel een uitgelezen kopkans om het duel weer spannend te maken, maar hij miste. Aan de andere kant verzuimde De Dijk het duel definitief te beslissen. Door de 4-2 eindstand moet FC Lienden nadrukkelijk naar beneden kijken en heeft het nog maar één punt marge op de ploegen die momenteel op nacompetitie-voetbal staan. De Dijk verkleint het gat naar TEC tot vier punten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie