zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapAssistent-trainer per direct van De Graafschap naar Roda JC

Assistent-trainer per direct van De Graafschap naar Roda JC

Edwin Linssen maakt per direct de overstap van De Graafschap naar concurrent Roda JC. De 41-jarige Limburger was sinds 2020 assistent-trainer in Doetinchem en begint deze week in Kerkrade als assistent-trainer van Jurgen Streppel bij Roda JC. Bij De Graafschap wordt Linssen opgevolgd door Mees Siers, die actief was als jeugdtrainer van de onder 17 in Doetinchem.

Edwin Linssen speelde als middenvelder bij VVV, Helmond Sport, Roda JC en Fortuna Sittard voordat hij in 2010 naar het Cypriotische AEK Larnaca vertrok. In 2013 keerde Linssen terug naar Nederland om nog twee seizoenen bij De Graafschap te voetballen en in 2015 zijn spelerscarrière af te sluiten met promotie naar de Eredivisie. Als trainer begon Linssen bij Jong Willem II en Jong Vitesse waarna hij in 2020 als assistent-trainer op De Vijverberg terug keerde.

Op de website van De Graafschap wordt het vertrek van de assistent-trainer door manager voetbalzaken Peter Hofstede toegelicht: “Edwin heeft altijd de wens gehad om als staflid te gaan werken bij een Limburgse club, die kans kwam nu voorbij. Hij kan bij Roda JC een meerjarig contract tekenen, terwijl zijn contract in Doetinchem tot het einde van het seizoen loopt. Wij willen hem deze kans niet ontnemen. Met Mees Siers hebben wij een vervanger gevonden die De Graafschap door en door kent”. De website van Roda JC Kerkrade bevestigt het mondelinge akkoord van Linssen met de club en geeft aan dat hij als assistent-trainer de opvolger wordt van Adrie Bogers.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]