zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagAssistent ODIN'59 stapt op wegens 'liquidatiegevaar'

Assistent ODIN’59 stapt op wegens ‘liquidatiegevaar’

Bij ODIN’59 is assistent Rick Schotvanger per direct vertrokken. Hij heeft zijn functie neergelegd, omdat criminelen het plan zouden hebben opgevat om hem te liquideren. De club uit Heemskerk laat in een verklaring weten dat dit besluit is genomen in overleg met het bestuur.

Veiligheid waarborgen

“Het doet het bestuur verdriet om onder deze omstandigheden afscheid te moeten nemen van een assistent-trainer die zijn taken goed uitvoert en geliefd is binnen het team.” De club wil echter de rust bewaren binnen en rondom het elftal, waarbij ook de veiligheid gewaarborgd moet worden voor alle spelers, ouders, vrienden, familie en bezoekers.

Gewapende mannen opgepakt

Afgelopen najaar werden er twee mannen opgepakt bij ODIN’59, terwijl ze gewapend waren. Het Parool schreef al eerder hierover dat er door de politie gesprekken waren afgeluisterd, waaruit duidelijk werd dat de twee mannen een liquidatie aan het voorbereiden waren. Nu is duidelijk geworden dat het om Schotvanger zou gaan.

Altijd open over verleden

De trainer heeft een verleden in het criminele circuit gehad en is een contact van Mink Kok. “Rick is richting het ODIN’59-bestuur altijd open en eerlijk geweest over zijn verleden. Hij geeft aan dat hij de ontstane commotie rondom zijn persoon betreurt. Het is nimmer zijn bedoeling geweest om de club in diskrediet te brengen.” Hoofdtrainer Richard Plug vult aan: “Ik begrijp het besluit van Rick en weet hoeveel moeite hij er mee heeft. Volgend seizoen wilde hij al meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Het is jammer dat het door deze commotie voortijdig stopt. Wij kennen elkaar al ruim dertig jaar en ik heb hem meegenomen naar de Kennemers en ODIN’59. Over zijn verleden zijn wij bij beide clubs vooraf open geweest. Mensen zoals Rick verdienen in mijn ogen een tweede kans. En zo heeft de club er ook naar gekeken toen ze hem aanstelden als assistent trainer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD