donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsACVAssenaar Hooiveld: ‘Best gek om tegen ACV te spelen’

Assenaar Hooiveld: ‘Best gek om tegen ACV te spelen’

Harkemase Boys-aanvaller Jan Hooiveld speelt zaterdagmiddag (14:30) tegen ACV in zijn eigen stad Assen. Een bijzondere wedstrijd dus voor de spits, die uitkijkt naar het duel in derdedivisie zaterdag met de noordelijke concurrent. Ook omdat de ervaren speler in 2009 nog kampioen werd met ACV in de eerste klasse.

Speciaal tintje 

Hij stapte afgelopen zomer over van tweededivisionist HHC Hardenberg naar de Friese club en speelde daarvoor bij WKE in Emmen. Door zijn avonturen op hoger niveau was het volgens de spits alweer even geleden dat hij in Assen heeft gespeeld. ,,Daarom heeft deze wedstrijd zeker een speciaal tintje’’, zei hij tegen de Asser Courant.

Gewaarschuwd

,,Best gek om tegen ACV te spelen. Het zijn jongens die ik allemaal goed ken. Ik ben al gewaarschuwd. Kijk jij maar uit zeggen ze dan.’’ Onder de indruk van de intimidaties uit Drenthe is de 30-jarige voetballer niet. ,,Ik wens ACV al het goede toe, maar ik ben speler van Harkema. Het zou dus mooi zijn als wij de drie punten pakken en als ik kan scoren.’’

Fiets 

Hooiveld komt gewoon op de fiets naar het sportpark van ACV voor de noordelijke derby. ,,Ik ga niet eerst helemaal naar Harkema en dan weer terug. Maar ik denk dat er überhaupt geen bus rijdt, omdat de clubs niet ver van elkaar liggen.’’

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD