Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Arubaans-international Oehlers (Sparta Nijkerk) verliest twee keer van Jamaica: ‘Zeker geen schande’

Arubaans-international Oehlers (Sparta Nijkerk) verliest twee keer van Jamaica: ‘Zeker geen schande’

Leroy Oehlers maakt dit seizoen deel uit van de selectie van lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. De verdediger was recent afwezig bij de club om twee interlands te spelen voor Aruba in de strijd om de Nations League. Tegen het vooraf ook sterker geachte Jamaica werd twee keer verloren, maar Oehlers was van mening dat dit zeker geen schande was gezien de selectie die de tegenstander op de been kon brengen voor deze dubbele confrontatie.

Strijd leveren
In Jamaica werd met 2-0 verloren, waar Aruba volgens Oehlers recht had op meer.  ,,Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar de interlandperiode van oktober met het Arubaanse elftal. We speelden twee keer tegen Jamaica, een groot voetballand op de Cariben. Een team dat normaal gesproken uit zou moeten komen in de hoogste poule van de Nations League als je kijkt naar het niveau en de spelers die men heeft. We hebben twee keer verloren, maar in de eerste wedstrijd werd echt veel strijd geleverd en werd het slechts 2-0. Vooral over deze wedstrijd mogen wij gewoon heel trots zijn, in de tweede helft van dit duel had Jamaica voetballend gezien niet zo veel te vertellen. Ik denk dat een gelijkspel op zijn plaats geweest was, maar dan moet je het doelpunt zelf maken. Wij deden dat niet en in de laatste minuut kregen wij de 2-0 om de oren”, aldus Oehlers tegenover Voetbal247.

Groter verschil
Aruba moest uitwijken naar Curaçao om de ‘thuiswedstrijd’ te spelen. Dit duel werd door Jamaica met grotere cijfers gewonnen, maar daar had Oehlers wel een logische verklaring voor.  ,,In de tweede confrontatie met Jamaica was het verschil wel duidelijk te zien. Jamaica heeft een selectie van 22 profvoetballers waar ze ook allemaal gewend zijn om op hoog niveau te spelen. Wij hebben vooral een mix tussen profvoetballers en amateurs uit Nederland, Aruba en nog wat landen buiten het eiland. Dan kun je niet verwachten dat wij net zo snel herstellen van de eerste wedstrijd zoals de tegenstander dat wel deed. Het was zonde dat wij deze tweede wedstrijd met een groter verschil verloren, maar zeker geen schande.”

Handhaving
Ondanks de nederlagen heeft Aruba nog een mogelijkheid om zich alsnog te handhaven in poule B van de Nations League. ,,Het klinkt misschien wat vreemd, maar een lichtpuntje van deze twee wedstrijden is dat wij maar acht doelpunten tegen kregen. Als wij met minimale cijfers (1-0) winnen van Guyana en Antigua handhaven wij ons daardoor op doelsaldo in poule B van de Nations League. Ik heb er vertrouwen in dat het ons zal lukken, we zijn er allemaal op gebrand om te presteren en het te laten zien voor Aruba.”

Sparta Nijkerk
Oehlers maakte in de zomer de overstap van FC Lisse naar Sparta Nijkerk. De verdediger wist nog geen basisplaats te veroveren, maar desondanks geniet hij van de goede prestaties van zijn team in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. ,,De eerste periode bij Sparta Nijkerk is nog niet zo gegaan als ik vooraf had gehoopt. Ik heb momenteel nog geen basisplaats kunnen veroveren. Als ik echter naar het team kijk is het natuurlijk een droomstart van het seizoen en staan wij op de eerste plaats. Ik denk dat wij daar ook recht op hebben op dit moment. We hebben een ontzettend sterke selectie die goed draait en dan heb ik het zowel over de basisspelers als ook over de wisselspelers en de trainer met zijn staf. Iedereen zorgt er voor dat er iedere week weer op hoog niveau gepresteerd wordt. Aan ons allemaal de taak om dat dit seizoen vol te houden. Het seizoen is nog lang dus ik weet ook dat er voor mij nog kansen zullen komen, iedereen zal een kans krijgen. Ik ben topfit, voel me goed in deze groep en als men mij nodig heeft zal ik er staan”, besluit Oehlers zijn verhaal.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag