Volg ons

Eerste Divisie

Ars: ‘Oliseh behandelde ons als honden’

Ars: ‘Oliseh behandelde ons als honden’

Onder Sunday Oliseh heerste er bij Fortuna Sittard een waar schrikbewind. Dat stelden diverse betrokkenen bij de arbitragecommissie eerder deze week. Één van de verklaring kwam van Sjoerd Ars, die een half jaar onder de Nigeriaanse coach speelde in Sittard en inmiddels is verhuurd aan De Graafschap.

Vernederen
,,Zo’n trainer had ik nog nooit meegemaakt”, stelt Ars tegenover De Gelderlander. ,,Ik heb jaren in het buitenland gevoetbald en daar zaten rare trainers tussen. Maar een trainer die mensen bedreigt en spelers vernedert, die had ik nog nooit meegemaakt. Hij behandelde ons als honden.”

Bang
,,Er heerste bij Fortuna onder leiding van Oliseh een angstcultuur”, vervolgt Ars. ,,Iedereen was bang. Na een paar maanden waren al drie mensen van de staf weg. Die man intimideerde mensen. De bom moest wel een keer ontploffen. Niet voor niets heeft hij als speler bij Borussia Dortmund al een keer een medespeler geslagen. En als bondscoach van Nigeria liet hij de keeper van het nationale team uit het hotel zetten, nadat hij vanwege de begrafenis van zijn moeder een dag te laat in het trainingskamp was gearriveerd. Bij ons waren spelers ook bang voor hem. Die durfden niets te zeggen. Het zegt ook wel iets dat Oliseh overal met bonje is vertrokken.”

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie